PicMonkey Collage
Utrip mesta · moda · ženska moda

Ni skrivnost, da imajo manekenke “omejen rok trajanja”. Odkrijejo jih že zelo mlade, ponavadi stare okoli 18 let, njihova delovna doba pa se ponavadi zaključi že v poznih 20-ih. Manekenkina kariera, ki traja približno deset let, pa se lahko prične tudi že veliko prej. Predstavljamo vam 10 najmlajših supermodelov v zgodovini.

Večino supermodelov, ki jih dandanes pozna ves svet, so kot dolgonoge najstnice odkrili na letališčih, v nakupovalnih središčih in ulicah prestolnic vsepovsod po svetu. V povprečju so manekenke ob odkritju stare od 16 do 18 let, njihova kariera pa se lahko prične tudi že veliko prej. Predstavljamo vam 10 najmlajših supermodelov v zgodovini.

PREBERITE ŠE: Top 10: Najbolj seksi ženske manekenke & fotomodeli 2015

10. Gemma Ward

Gemma Ward, avstralska lepotica, ki s svojimi velikimi očmi spominja na porcelanasto punčko, je svet mode prvič okusila pri rosnih 14-ih, pri 15-ih pa je že korakala po modni pisti avstralskega tedna mode. V zgodovino se je pri 16-ih zapisala tudi kot najmlajši fotomodel, ki je kadarkoli krasil naslovnico revije ameriškega Voguea, in pri 17-ih dosegla svetovno slavo.

9. Coco Rocha

Coco Rochina zgodba o odkritju je legendarna, saj so jo pri rosnih 14-ih odkrili na plesnem tekmovanju v irskih plesih. Dandanes 26-letna Coco ima za seboj takorekoč vse, kar lahko supermodel v svoji karieri doživi. Med drugim tudi knjigo poz “Study of Pose: 1.000 Poses by Coco Rocha” in svojo spletno stran.

8. Kate Moss

Vsi poznamo zgodbo o odkritju Kate Moss. Na newyorškem letališču John F. Kennedy jo je odkrila Sarah Doukas (Storm Model Management), ko je bilo Kate zgolj 14 let. Čez dve leti je njen prikupni obraz krasil naslovnico angleške modne revije The Face, Kate pa je kljub svojim “skromnim” 170-im centimetrom postala ena izmed najbolj slavnih manekenk našega časa.

7. Barbara Palvin

Barbara Palvin je madžarska manekenka, ki ima pri rosnih 21-ih za seboj že bogato manekensko kariero. Poleg drugega dela je namreč pozirala tudi za Victoria’s Secret, H&M in L’Oreal ter hodila po modnih pistah večine znanih modnih hiš. Odkrili so jo v Budimpešti, ob odkritju pa ni bila stara nič več kot 13 let.

6. Natalia Vodianova

Natalie Vodianove za razliko od večine supermodelov niso odkrili na ulici, saj se je lepotica, ki je svoje otroštvo preživela v skrajni revščini Sovjetske Unije, pri 17-ih odločila pridružiti manekenski agenciji. Njen načrt je odlično uspel, saj je kmalu zatem krasila naslovnica svetovno znanih modnih revij in se sprehajala po modnih pistah modnih hiš kot je sloviti Chanel.

5. Chanel Iman

Supermodel Chanel Iman je do svojega kultnega statusa prišla poponoma sama, s trdnim delom in predanostjo. Že pri 13-ih je pri modni agenciji Ford delala kot otroški model in v želji po nadaljevanju kariere svojo srečo preizkusila na Fordovem tekmovanju za supermodel sveta. Pri rosnih 16-ih je zasedla tretje mesto, kar jo je izstrelilo najprej v svet komercialne in kasneje tudi v tako zelo željeni svet visoke mode.

4. Lindsey Wixon

Lindsey Wixon je v svet mode z 170-imi centimetri zakorakala že pri rosnih 12-ih letih. Poleg višine pa ji je pri modnem preboju vsekakor prišel prav tudi prelep obraz, ki je očaral vse po modnem spisku. Tudi te lepotičke niso odkrili na ulici, ampak so jo iz Kansasa v meko modne industrije (Los Angeles) pripeljali kar starši.

3. Lily Cole

Lily Cole s svojim punčkastim obrazom in kot ogenj rdečimi lasmi enostavno ni mogla ostati neopažena. Pri 14-ih jo je pred londonsko restavracijo s hitro prehrano odkril iskalec zanimivih obrazov in ji omogočil vstop v svet mode. Lily je pri 16-ih že krasila britanski Vogue, njene kariere pa še zdaleč ni konec.

2. Karlie Kloss

Karlie Kloss večina pozna kot najboljšo prijateljico Taylor Swift in kot bivšega Viktorijinega angelčka. Za 22-letno študentko računalništva in bivšo baletko pa je danes že bogata manekenska kariera, saj je Karlie, ki so jo odkrili pri 14-ih, delala že z vsemi, ki v svetu mode kaj pomenijo. In to še zdaleč ne samo enkrat.

1. Kristina Pimenova

Devetletno Pimenovo lahko označimo za najmlajši supermodel v zgodovini modnega sveta. Ruska lepotička, ki je svojo manekensko “kariero” pričela pri treh letih, namreč dandanes dela za modne hiše kot so Roberto Cavalli, Fendi in Armani ter velja za najlepšo deklico na svetu.

Takaokami je kolekcija nepremočljivih ženskih urbanih oblačil za dež. Takaokami – ženska urbana oblačila za dež #kickstarter Streetstyle na festivalu Coachella Najboljša streetstyle moda na festivalu Coachella 2015 PicMonkey Collage Filmska poroka: Hollywoodske ikonične poročne obleke PicMonkey Collage Modni vodič: Kako nositi sandale na zavezovanje ·