shutterstock_536001130
V zraku · buzz buzz

Če bi po noči čudnih sanj (tistih, pri katerih se sprašujete, kako je možno, da si kaj takšnega izmisli vaša glava), o njihovem pomenu povprašali Freuda, bi vam ta verjetno hitro lahko razložil, katero spolno hrepenenje ste zatrli. Kljub njegovi teoriji o zatrtih poželenjih, ki se izražajo prek sanj, so sanje danes še vedno področje, kjer je vprašanj več kot odgovorov. Če vas zanima, kaj v resnici pomenijo vaše sanje, si preberite, kako 10 najpogostejših sanj med ljudmi razlagajo sanjske knjige in raziskovalci ter psihologi s tega skrivnostnega področja.

Veste, kaj pomenijo vaše sanje?! Potem preverite tiste najpogostejše.

1. Padate ali se utapljate

Če sanjate, da padate ali se utapljate, to nakazuje na težave v vašem vsakdanjiku – naj gre za vaše delo, razmerje ali kakšno drugo področje, ki vas teži. Padanje ali utapljanje v sanjah sta znak, da je čas, da se ne obremenjujete več in da zaupate, da bo življenje poskrbelo za to, da se bo vse odvilo v pravo smer.

2. Bežite ali vas nekdo lovi

Najpogostejša nočna mora med ljudmi (še posebej ženskami) je, da vas nekaj ali nekdo lovi. Takšne sanje nakazujejo, da se zaradi nečesa počutite ogrožene in da si pred težavo, ki vam preti v vašem vsakdanjiku, zatiskate oči in se z njo nočete soočiti. Sanje vas torej opozarjajo na to, da je čas, da se nehate slepiti in se namesto tega pogumno podate v boj z realnim stanjem.

3. V javnosti se pojavite goli

Golota v sanjah pomeni, da se v življenju zaradi določene situacije počutite ranljivo, razgaljeno, tesnobno in neprijetno. Takšne sanje naj bi bile najbolj pogoste med ljudmi, ki se bodo poročili, ki so ravnokar zamenjali službo ali na delovnem mestu napredovali, in za vse tiste, ki so se na kakršenkoli način izpostavili pred javnostjo ali določeno osebo.

PREBERITE ŠE: Kaj počnejo uspešni ljudje, preden se odpravijo v posteljo

4. Na test pridete nepripravljeni

Sanje, v katerih na test pridete nepripravljeni (ne poznate pravilnih odgovorov, na test zamudite ali pa ne najdete prave učilnice), so zanimivo najpogostejše med ljudmi, ki že dolgo niso več v šoli, in pa med perfekcionisti. Njihov pomen je povezan s stresnimi situacijami v resničnem življenju in nakazuje, da ste na nekem področju pod pritiskom ter da mora biti vaša pripravljenost in pozornost na tistem področju na višku.

5. Izpadajo vam zobje

Pomeni sanj, v katerih vam izpadajo zobje, se zelo razlikujejo. Prva razlaga je, da zobje predstavljajo vašo samozavest, njihovo izpadanje pa pomeni, da vam v življenju nekaj to samozavest jemlje. Drugi razlagajo izpadanje zob kot znak slabega razmerja, ki propada. Tretja razlaga takšnih sanj pa je, da si ženske želijo izpolnitve (recimo nosečnosti), moški pa seksualne potešitve.

6. Umiranje

Četudi ima umiranje samo po sebi negativno konotacijo, je pomen umiranja v sanjah opogumljajoč znak, da je čas za nov začetek ali drugačen pristop k določeni stvari (delu, razmerju, preteklosti …), pri čemer boste presekali stare navade.

7. Zamujanje

Sanje o tem, kako zamujate v službo, šolo, na pomemben dogodek, lovite avtobus ali letalo, nakazujejo, da ste z nečim v življenju preobremenjeni in da zaradi tega zamujate pomembno priložnost. Takšne sanje morate vzeti kot opozorilo, da si ne nalagate na grbo preveč stvari in ne dajete obljub, ki jih ne morete držati, ter ste namesto tega pozorni na stvari, za katere vam intuicija pravi, da so za vas resnično pomembne.

8. Nosečnost

Nosečnost ali pa sanje o dojenčku so znak, da je v vas potreba, da začnete z nečim novim – novim projektom, novo idejo, ki ste jo dobili, skratka, da obrnete nov list v svojem življenju. Nekateri sanje o nosečnosti razlagajo tudi tako, da ima oseba s takšnimi sanjami v življenju osebne težave.

9. Partner, ki vas vara

Takšne sanje so znak, da vam primanjkuje nekaj zaupanja v vašega partnerja ali vaše razmerje, nikakor pa niso znak, da vas partner tudi v resničnem življenju vara. Nakazujejo lahko tudi na to, da vaš partner posveča večino svojega časa nečemu, v kar vi niste vpleteni.

10. Letenje

Sanje, v katerih letite, in to, kakšen imate pri tem občutek (se počutite svobodne ali vas je pri tem strah), nakazujejo, koliko občutka nadzora imate nad situacijami v svojem življenju. Če vas letenje v sanjah navdaja z negativnimi občutki, je to znak, da morate k vsakdanjim preizkušnjam pristopiti z več zaupanja in samozavesti.


123 15 najstarejših vsakodnevnih predmetov na svetu blah Kaj počnejo uspešni ljudje, preden se odpravijo v posteljo cover-občutljivi 10+ stvari, ki jih bolj občutljivi ljudje ne smemo pozabiti PicMonkey Collage Pawel Kuczynski: nadrealistične ilustracije Facebooka ·