5072112902_d44c0a633b_b
Kulturni izbor · glasba

Veliko zvrsti glasbe se tako kot vse stvari na svetu zalo hitro razvija in z njo tudi glasbenimi inštrumenti. Medtem, ko nekateri glasbeniki ostajajo zvesti tradicionalnim glasbilom, drugi eksperimentirajo in iščejo nov zvok z nekoliko manj običajnimi inštrumenti.

Verjetno smo nekatere izmed nenavadnih glasbenih inštrumentov med potovanji že zasledili v rokah uličih umetnikov, ki so nas očarali z zanimivimi zvoki. Eden izmed takšnih inštrumentov je naprimer Hang drum boben, katerega zvok lahko poslušamo v prilženem video posnetku.

Izjemno kreativnost izraža tudi washboard, ki že kot ime pove, sestavljen iz perilnice, ki inštrumentu doda zelo zanimiv zvok.

Zanimiv inštrument je tudi Guitar machine, ki ga je oblikoval Eric Royer leta 1994. Ta inštrument omogoča igranje z nogami,  medtem ko z rokami igrate katero drugo glasbilo.

Kitari podoben zvok ustvarja tudi Gravikord, katerega ceni tudi sam Metropolitan Museum of Art.

Neverjetno čaroben zvok ustvarja tudi Array Mbira, inštrument, ki je v bistvu preoblikovano afriško glasbilo Mbira. To glasbilo so že uporabljali glasbeniki kot so Sting, Imogen Heap in Zakir Hussain.

Čudovit zvok pričarajo tudi stekleni kozarci različnih velikosti glasbila Glass Harmonica. Tukaj je primer zvoka v posnetku, kjer je zaigrana skladba iz filma Harry Potter.

Gameleste je očarljivi inštrument, ki je bil zasnovan posebej za Islandsko glasbenico Bjork, za njen album iz leta 2011, Biophilia.

Hydraulophone je glasbilo, ki ustvarja zvok s pomočjo vode s katerim glasbenik s prsti blokira pretok tako, da dobi različne izrazite tone.

Naslednji inštrument je Zeusaphone, ki je po svetu znan tudi po imenih Thoramin in Singing Tesla Coil. Nedvomno gre za enega izmed najbolj fascinantnih inštrumentov na svetu.

Singing Ringing Tree je glasbilo, ki bi ga lahko šteli že za umetniško delo, saj ustvarja neverjeten nadrealističen zvok s pomočjo vetra, ki piha skozi številne cevi različnih velikosti.

Lace-street-art-2__880 NeSpoon: umetnica, ki urbano okolje odene v čipko iStock_000021542830_Large Trik: Kaj storiti, da modrci brez naramnic ne bodo zlezli ali padli dol? Sport success on sunset background Dobre navade, ki nam bodo vzele 5 minut, a hkrati spremenile naše življenje PicMonkey Collage Grozljivo realistične nenavadne motoristične čelade, ki izgledajo kot obrite glave ljudi ·