freddie
V zraku · buzz buzz

Freddie Mercury, ki danes za mnoge velja za gejevsko ikono, je svoja razmerja ohranjal pod tančico skrivnosti. Morda vas ravno zato, ko pogledate fotografijo slavnega pevca in njegovega zadnjega partnerja Jima Huttona, prevzame poseben občutek intimnosti, ki razkriva resnično lepoto njune ljubezni.

Freddie je sredi 80. let prejšnjega stoletja začel razmerje s frizerjem Jimom Huttonom, začetek njunega odnosa pa je bil precej buren. Legendarni pevec se je Jimu poskušal približati ob dveh priložnostih, a oba poskusa sta bila na žalost neuspešna. Šele ko sta se v istem klubu (dve leti po prvem klepetu) srečala tretjič, je Mercuryjeva vztrajnost prepričala Huttona.

Jim se je skupaj s Freddijem preselil v Garden Lodge približno dve leti pozneje, skupaj pa sta ostala do smrti umetnika leta 1991. Ko je bil Freddie diagnosticiran z aidsom, je Mercury svojemu partnerju ponudil ‘pobeg’ iz razmerja, a je Jim ponudbo zavrnil. “Ljubim te Freddie,” se Jim spominja svojih besed v dokumentarnem filmu. “Ne grem nikamor.” In tudi ni. Hutton je negoval ljubezen svojega življenja in bil ob njem tudi takrat, ko je izdihnil.

Galerija – 10+ redkih fotografij Freddieja Mercuryja in njegovega partnerja

10+ redkih fotografij Freddieja Mercuryja in njegovega partnerjaOdpri galerijo

Takšno srečaš le enkrat: lastnosti sanjske ženske, ki je ne smeš izpustiti iz rok Takšno srečaš le enkrat: lastnosti sanjske ženske, ki je ne smeš izpustiti iz rok JackGibbs_MovieSurfers Zakaj nekateri ljudje sovražijo dotikanje in objemanje? logos-drawn-memory-009 Ljudje so morali po spominu narisati 10 najbolj znanih logotipov in nekateri so se osmešili 15 obupnih zemljevidov, ki vam jih učitelji v šoli niso pokazali 15 obupnih zemljevidov, ki vam jih učitelji v šoli niso pokazali · · · ·