Koliko ste resnično stari?
Utrip mesta · zdravje & lepota

Mnogi pravijo, da so leta samo številka in da si star toliko, kolikor se počutiš, in ne toliko kot pravi naš EMŠO. Bi radi ugotovili, koliko ste resnično stari? Potem opravite ta 10-sekundni test, ki nam izda, kakšna je naša resnična starost!

Veste, kakšna je vaša resnična starost? Ko se nam dogaja kaj resnično lepega, se radi uščipnemo, da preverimo, ali vse to morda res niso le sanje! A naslednjič, ko se boste uščipnili, boste to storili, da bi ugotovili, koliko ste zares stari, saj se zaradi različnega življenjskega sloga, okolja, v katerem živimo, in genetike staramo različno. Ta 10-sekundni tekst pa nam izda, kakšna je naša resnična starost, ki je lahko precej drugačna od tiste na papirju.

PREBERITE ŠE: ”K vragu s tehtnico!” – seksi blogerka dokazala, da kilogrami niso pomembni

Kaj morate storiti? Za 10 sekund se uščipnite v kožo (koža kot največji organ razkriva marsikaj, na podlagi prožnosti določi tudi našo dejansko starost) na roki. Ta mora biti z dlanjo obrnjena navzdol, s prsti druge roke pa se uščipnite na sredini roke, med členki in zapestjem (glejte sliko), ter držite. Po pretečenem času spustite in štejete, dokler se vaša koža ne zravna oz. vrne na svoje mesto. Koliko sekund ste našteli?

Rezultati testa, ki nam izdajo, kakšna je naša resnična starost:

  • 1 do 2 sekunde: vaša koža je stara manj kot 30 let.
  • 3 do 4 sekunde: vaša koža je stara med 30 in 44 let.
  • 5 do 9 sekund: vaša koža je stara med 45 in 50 let.
  • Več kot 10 sekund: vaša koža je stara več kot 60 let.

Če niste dobili rezultata, ki ste ga pričakovali, ni prepozno, da ukrepate. Kaj lahko storite? Če kadite, a) prenehajte kaditi ali b) zmanjšajte količino pokajenih cigaret. Pijte veliko vode, zaščitite kožo pred soncem in izogibajte se sladkarijam.

Kvaliteten spanec Odkrili dan v tednu, ko se človek najbolj kakovostno naspi Fitnes blogerka Kelsey Wells spodbuja ženske, da se ne obremenjujejo s kilogrami, saj bodo samo tako lahko polno zaživele. ”K vragu s tehtnico!” – seksi blogerka dokazala, da kilogrami niso pomembni Topla pijača za hlajenje. Zakaj bi morali poleti piti toplo pijačo in ne mrzle, da se ohladimo? PicMonkey Collage Sunscreenr: pripomoček, ki pomaga pri zaščiti pred kožnim rakom · · ·