a4f331a6-57da-4324-81dc-cd688394727a_wolfofwallstreet_margot_gs
Kulturni izbor · film

Z užitkom gledamo nadarjene igralce, ki jim popolnoma verjamemo. Njihovi nastopi so enako dobri tako v komedijah kot tudi v trilerjih. Čeprav se zdi na filmskem platnu vse popolnoma naravno, temu še zdaleč ni tako. To je 10 skrivnosti igralcev, ki naredijo njihove vloge nepozabne.

10 skrivnosti igralcev, ki so pripeljale do nepozabnih vlog:

1. Prilagajanje drugi resničnosti

Za igralca je ključnega pomena, da lahko preide iz enega čustvenega stanja v drugo. Nekateri hollywoodski igralci uporabljajo metodo Leeja Strasberga. Glavna značilnost Strasbergove metode je, da igralec ne nakaže na določena čustva z obrazno mimiko, ampak da inducira čustva v sebi. Metodo uporabljajo Angelina Jolie, Scarlett Johnasson, Merly Streep, Al Pacino in drugi.

2. Mentolovi kristali za jok na ukaz

Ko se igralec vživi v karakter, lahko skoraj brez težav pokaže različna čustva. A solze povzročajo nekaj več težav. Nekateri igralci pred snemanjem scene prikličejo žalostne trenutke, drugi nekaj časa ne mežikajo, spet drugi pa uporabijo mentolove kristalčke.

3. Ogrevanje obraznih mišic

Za lažje prenašanje čustev na obraz, mora biti ta sproščen. Pred snemanjem prizora igralci po navadi ogrevajo svoje obrazne mišice, da postanejo sproščene. Enako velja za glas.

4. Meditacija za miren um

Da bi karakter lahko zares zaživel, mora biti igralec pomirjen in sproščen. Ena od najboljših metod je meditacija. Benedict Cumberbatch je razkril, da tudi sam meditira.

5. Tehnika čustvenega spomina

Igralci čustva za lik pogosto prebudijo tako, da razmišljajo o svojih čustvenih trenutkih. Gre za tehniko Konstantina Stanislavskega, ki je zagovarjal stališče, da je pogoj verjetnosti in prepričljivosti igralca to, da mora značaj, ki ga predstavlja, graditi iz svoje lastne izkušnje, da je na odru ‘on sam’. Adrien Brody je tako za vlogo v Pianistu prodal stanovanje, se razšel s svojo punco in se za nekaj časa izoliral od zunanjega sveta.

6. Identifikacija z življenjskim slogom karakterja

Nekatere vloge so lahko popolno odigrane le, če se igralci poistovetijo z življenjskim slogom karakterja. Jared Leto se je zares potrudil razumeti Jokerja iz Odreda odpisanih. Margot Robbie je tako podaril živo podgano, nekaj časa preživel s psihopati in strašil ekipo na snemanju.

7. Tehnika poljubljanja

Igralci se morajo na snemanju večkrat poljubljati. Kamera se lahko postavi pod določen kot in s tem ustvari iluzijo poljubljanja. Enako se zgodi, če igralci položijo dlan na soigralčevo lice, kar skrije ustnice, hkrati pa doda k sceni nekaj več čustvenega naboja.

8. Filmi kot navdih

Tudi igralci gledajo filme, predvsem za navdih. Damien Chazelle, režiser muzikala Dežela La La, je od celotne ekipe zahteval, da si ogledajo Pojmo v dežju in Top Hat in tako občutijo takratno razpoloženje.

9. Udobje je na prvem mestu

Udobje je na prvem mestu tudi zato, ker igralci določene scene posnamejo večkrat. Vsak igralec ima svoje zahteve glede hrane, stanovanja in urnikov. Tom Cruise na primer zahteva tangice za akcijske scene. Pravi, da poskrbijo za udobje in fleksibilnost.

10. Skrivnosti golih scen

Tudi ko mislite, da so igralci popolnoma goli, nosijo posebno perilo ali pa posebne ‘obliže’. S pomočjo ličil tako nastanejo zavidljive mišice in sploh telesa. Za scene med rjuhami se med igralce velikokrat položijo blazine in na sploh tam ni nič romantičnega. Soba je polna ljudi, ki vedno znova ukazujejo, kako in kje se poljubljati. Režiserji po navadi te scene posnamejo nazadnje, saj se igralci do takrat že spoznajo in so zato tudi bolj sproščeni.
Margot Robbie je našla drugi način sprostitve, da je lahko posnela goli prizor z Leonardom DiCapriom v filmu Volk z Wall Streeta. Povedala je, da je bila precej živčna pred slavnim igralcem in se je zato pred snemanjem scene malce napila. S tem je pomirila živce, pa tudi snemanje je šlo gladko naprej.


IT Najboljše grozljivke 2017, popolna izbira za noč čarovnic Happy End (Haneke) 1 LIFFE 2017: 28. Ljubljanski mednarodni filmski festival cover-matson-profesor-wonder-woman Filmski napovednik: Professor Marston & The Wonder Women (2017) cover-star-wars-viii Filmski napovednik: Star Wars: The Last Jedi Trailer · · · ·