skrivnostne zgodovinske fotografije
V zraku · buzz buzz

Te fotografije so posneli popolnoma navadni ljudje z navadno (danes bi lahko celo rekli zastarelo) fotografsko opremo in fotografij nikoli niso urejali. Zato te fotografije porajajo še več vprašanj in so še skrivnostnejše. Tukaj je 10 skrivnostnih zgodovinskih fotografij, ki jih ni moč razložiti.

10 skrivnostnih zgodovinskih fotografij, ki jih ni moč razložiti:

‘Pošast’ blizu obale otoka Hook Island

Nekateri verjamejo, da je to delo Photoshopa. A le redkokdo ve, da je bila originalna fotografija posneta leta 1965, ko Photoshop še ni obstajal. Fotograf Robert Le Serrec je ob obali Hook Islands v Avstraliji opazil to neznano bitje in ga takoj fotografiral. Ravno to bitje je še vedno predmet pogovorov raznih zoologov.

Luči v Hessdalen Valley

To fotografijo je posnel norveški fotograf in je edini dokaz obstoja nenavadnih svetlečih objektov, ki letijo nad dolino Hessdalen Valley. Spektralna analiza je pokazala, da so ti objekti sestavljeni iz silikona, železa in skandija. Znanstveniki še vedno ne vedo, kaj naj bi to bilo.

‘Črni vitez’

Ta nedefiniran predmet je prvič ujel umetni satelit leta 1960, pri ameriški vladni agenciji pa so predmet takoj poimenovala Črni vitez. Od takrat dalje se ta skrivnosti predmet večkrat pojavi: kar naprej se pojavlja in izginja iz naše orbite. Znanstveniki pravijo, da gre za delček umetnega izvora.

Babuška

22. novembra 1963 so v Dallasu ustrelili ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja. Na tisti dan je več fotografov fotografiralo prizorišče atentata, na več slikah pa se je pokazala ta neznana ženska, ki ima v roki fotoaparat. Tajne službe so jo poskušale najti, saj bi lahko bila ona tista, ki je v objektiv ujela predsednikov umor. Vsi poskusi, da bi odkrili njeno identiteto, so bili zaman. Neznana ženska je zaradi naglavne rute, ki so jo nosile stare Rusinje, dobila vzdevek Babuška.

Mož, ki pada

Fotografijo je posnel Richard Drew, prikazuje pa moškega, ki pada z WTC-ja na dan terorističnega napada v New Yorku (11. september 2001). Fotografija je obšla svet v samo nekaj urah, ljudje pa so opazili čudno pozicijo moškega: padal je namreč skoraj popolnoma zravnan, kar je izjemno težko. Identiteta moškega ni bila nikoli ugotovljena, čeprav je več Američanov trdilo, da gre za njihovega sorodnika.

PREBERITE ŠE: Iskrene fotografije Rusije, ki jih nikoli ne bomo videli na razglednicah

Mož pred tanki

Ta fotografija je bila posneta v Pekingu leta 1989. Na trgu Tiananmen je neznani moški z lastnim telesom ustavil konvoj tankov. Čeprav se je fotografija pojavila na prvih straneh najbolj znanih medijev po celem svetu, nikoli ni bilo znano, kako je bilo moškemu ime in kaj se mu je zgodilo.

Mobilni telefon v filmu Charlieja Chaplina

Leta 2010 je izšel DVD z dodanimi scenami filma The Circus (Cirkus, 1982). V enem izmed prizorov lahko vidimo žensko, ki v rokah drži nekaj zelo podobnega mobilnemu telefonu. Medtem ko je režiser George Clarke trdil, da so ti prizori dokaz potovanja v času, mnogi skeptiki verjamejo, da je to le neizvirna marketinška poteza.

Astronavt iz Solway Firtha

Leta 1964 je Jim Templeton posnel tole fotografijo: 5-letno hčerko, ki sedi na travniku. Jim je zatrdil, da na travniku ni bilo nikogar razen njiju, a se je na fotografiji vseeno pojavila neka figura, ki spominja na astronavta. Analize so pokazale, da fotografija nikoli ni bila alterirana.

Goddardova eskadrilja

Fotoalbum Goddardove eskadrilje, ki se je borila v prvi svetovni vojni, vsebuje eno precej čudno fotografijo. Po tem, ko so fotografijo razvili, so člani eksadrilje na njej opazili prijatelja Freddieja Jacksona, ki je umrl dva dni pred fotografiranjem. Eskadrilja se je fotografirala na dan Freddijevega pogreba.

Lunine piramide

Ta fotografija je bila posneta med misijo Apolla 17 in v arhivu jo hranijo kot ‘preosvetljeno’. Ko so znanstveniki preučevali kontrast na fotografiji, so opazili nekaj precej podobnega piramidam. To je razlog, zakaj nekateri ljudje verjamejo, da so na zadnjem delu Lune piramide.

najbogatejši monarhi na svetu To so najbogatejši monarhi na svetu to-grandmother-s-house-we-go-1992-stills-mary-kate-and-ashley-olsen-13981083-2560-1682 Zakaj je sestra vaša najboljša prijateljica? 20 stvari, ki jih razume le ona. Pes zna brati misli Ste vedeli, da zna pes brati vaše misli? Najvišji žur na svetu Najvišji žur v zgodovini: Paul Oakenfold rolal pod Mont Everestom · ·