Malbaie-VIII-Residence-La-Grange-MU-Architecture-1cover
Utrip mesta · arhitektura

Hlev in skedenj poznamo vsi. Tukaj je že od nekdaj in njegova funkcija je dobro znana – dom je za živali in njihovo krmo. V zadnjih letih pa ljudje spreminjajo stare hleve v hiše in domovanja ter ustvarjajo sodoben dom z rustikalnim pridihom. Vse več ljudi se odloča in začenja z gradnjo hiše v slogu hleva ali skednja kar “iz nule”. Mi smo pripravili 10 sodobnih hiš, katerih slog je skedenj ali hlev.

1. Stealth Barn, Cambridgeshire, Anglija

Hišo so oblikovali in postavili Carl Turner Architects iz Londona. Hiša za goste ali studio stoji že na prej zgrajenem skednju. Struktura hiše je preprosta, vendar močna.
www.ct-architects.co.uk

Stealth Barn, Cambridgeshire, AnglijaOdpri galerijo

2. Sebastopol Barn House, Sebastopol, Kalifornija, ZDA

Klasična oblika skednja ali hleva je služila za Sebastopol Barn House, ki so jo zasnovali arhitekti pri Anderson Anderson Architecture.
andersonanderson.com

Sebastopol Barn House, Sebastopol, Kalifornija, ZDAOdpri galerijo

3. Bourne Lane, Kent, Anglija

Hišo, ki so jo zasnovali pri Nash Baker Architects je navdihnil kentski tip hleva, za piko na i pa sta poskrbela črn les ter tipična strešna konstrukcija. Lesene žaluzije pomagajo ohranajati senčno notranjost ter zasebnost.
www.nashbaker.co.uk

Bourne Lane, Kent, AnglijaOdpri galerijo

4. Hebron Home, Connecticut, ZDA

Hebron Home, ki so jo zasnovali pri Benjamin Oliver AD, ohranja tisto, kar je ostalo od skednja ter hkrati predstavlja sodoben dom.
benjaminoliverad.com

Hebron Home, Connecticut, ZDAOdpri galerijo

5. Loughloughan Barn, Broughshane, Irska

Hišo, ki stoji na obstoječem kamnitem hlevu, so zasnovali pri McGarry-Moon Architects. Osredotoča se na panoramski razgled ter naravno svetlobo.
www.mcgarry-moon.com

Loughloughan Barn, Broughshane, IrskaOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: Steklena hiša na Novi Zelandiji za opazovanje zvezdnatega neba

6. The Barn, Kitzbühel, Avstrija

Mark Neuner in Mostlikely Architecture so zasnovali hišo v Avstriji, ki v skladu z gorsko vasico ohranja svojo obliko ter idilično podobo kot način spoštovanja.
www.mostlikely.at

The Barn, Kitzbühel, AvstrijaOdpri galerijo

7. Barn House Eelde, Eelde, Nizozemska

Hišo so zasnovali Kwint Architects and Aatvos, temelji pa na tipičnih skednjih na podeželju. Žaluzije poskrbijo za zasebnost v interierju, ko se zaprejo in za zasebnost zunaj, ko se odprejo.
www.aatvos.com

Barn House Eelde, Eelde, NizozemskaOdpri galerijo

8. Willoughby Design Barn, Kansas City, Missouri, ZDA

HIšo so zasnovali El Dorado na že obstoječi kmečki hiši iz leta 1880. Okvir hiše je narejen iz lesa, ki so ga rešili pri podiranju starega skednja.
www.willoughbydesign.com

Willoughby Design Barn, Kansas City, Missouri, ZDAOdpri galerijo

9. Blair Barnhouse, Blair, Winsconsin, ZDA

Hiša so zasnovali pri Alchemy Architects, inspiracijo pa so našli v 19. stoletju, hkrati pa poskrbeli za vso sodobno udobje.
www.weehouse.com

Blair Barnhouse, Blair, Winsconsin, ZDAOdpri galerijo

10. Malbaie VIII Residence, La Grange, Québec, Kanada

Hišo so zasnovali pri MU Architecture kot moderno različico hleva. Hiša je oblečena v deske iz cedre in temno sivo kovino.
architecture-mu.com

Malbaie VIII Residence - La Grange, Québec, KanadaOdpri galerijo
Urbana "drevesna" hiša 25 Verde: Urbana drevesna hiša, ki jo pred onesnaženostjo ščiti 150 dreves Steklena hiša Purepods Steklena hiša na Novi Zelandiji za opazovanje zvezdnatega neba Vila, ki spominja na vesoljsko ladjo Waterstudio: Sodobna hiša, ki spominja na vesoljsko ladjo OFIS Arhitekti: Villa Criss-Cross Envelope OFIS Arhitekti: Slovenski arhitekti preobrazili staro vilo v sodobno kocko · ·