valerie-elash-623413-unsplash
V zraku · buzz buzz

Nešteto žensk po svetu občuti sram, ker ne dosegajo družbenih pričakovanj, ko gre za njihov videz, kariero, odnose, mnenja … Krivda je strupeno čustvo in veliko manj strpno kot pa obžalovanje ali sprejemanje. Medtem ko je vseprisotna, jo lahko ukrotite s samozavedanjem. In to je 10+ stvari, zaradi katerih se ženske nikoli ne bi smele počutiti krive.

Tukaj najdete 10+ stvari, zaradi katerih se ženske res nikoli ne bi smele počutiti krive.

Skrb zase

Nikar se ne počutite krive, če si vzamete čas zase, pa tudi če nekateri menijo, da je to sebično ali narcistično. Ko namreč poskrbite zase, se boste tudi otresle misli, da bi se morale počutiti krive, in misli, da je pomembno, kaj mislijo drugi. Poleg tega skrb zase pomeni dovolj energije, da lahko poskrbite za tiste okoli sebe.

Način, kako govorite

Mlade ženske, še posebej tiste, ki so izpostavljene v medijih, velikokrat obtožujejo, da imajo škripajoč glas in da govorijo s preveč samozavesti. Predstavljajte si, koliko bi lahko naredili, če bi sprejeli način, kako ljudje govorijo in zvenijo, in raje poslušali vsebino tega, o čemer govorijo.

Reči “ne”

Recite “ne” stvarem, ki jih ne želite storiti. To vas bo osvobodilo in vam omogočilo, da se osredotočite na to, kar vam najbolj ustreza.

Izražanje čustev

Čustveni nadzor vam lahko prinese več notranjega miru, vendar je vseeno v redu, da izrazite močna čustva. Obstaja prav grd stereotip, ki pravi, da so ženske, ki pokažejo svoje frustracije ali žalost, histerične in lačne pozornosti. Po slabem tednu nič ni bolj katarzičnega kot zdrav krik ali jok.

Zabava, v kateri uživate

Uživate v romantični komediji? Modnih revijah? Pa kaj, če jih mediji velikokrat označujejo za regresivne ali trivialne. Nič ni narobe, da jih imate rade, vse dokler o njih tudi kritično razmišljate.

Hiša ali stanovanje ni vedno čisto

Družba velikokrat nad ženskami izvaja nepravičen pritisk, da mora biti okoli njih vedno vse čisto in urejeno. Ampak nič narobe, če si malce oddahnete in ne počistite, če za to nimate časa ali energije.

Telo

Ne glede na to, kakšne oblike je vaše telo, imate pravico, da se v njem počutite dovolj udobno, da s tem uveljavite svojo prisotnost.

Kariera

Neprestano primerjanje z drugimi, ki delajo stvari, ki si jih vi ne želite, je lahko samouničujoče. Vsak si zasluži, da spoštujejo njegove poklicne odločitve.

Zavračanje prijaznih ljudi

Nikjer ne piše, da morate sprejeti naklonjenost vseh zmerno dostojnih romantičnih prijateljev. Včasih med vami in prijaznim fantom pač ne bo kemije, in s tem ni nič narobe.

Status razmerja

Tiste v razmerju velikokrat obtožujejo, da nimajo časa za družino in prijatelje. Tiste, ki so rade samske, obtožujejo, da nimajo partnerja. Na koncu dneva je najbolj pomembno, da preživite čas s tistimi, za katere vam je mar.

Ali želite otroke ali pa tudi ne

Otroci so za ženske občutljiva tema. Želja, da jih imate, vas lahko prikaže kot nezainteresirane za kariero in želja, da jih nimate,  vas hitro prikaže kot šibke in sebične. Ampak kljub temu sledite sebi.

Vaše mnenje o poroki

Preklete ste, če rečete “da”, in preklete ste, če rečete “ne”. Nekatere zasramujejo, ker se poročijo ‘premlade’ ali ‘prestare’, spet druge zato, ker se ne želijo poročiti. Nič hudega, ponovno sledite le sebi.

Ličila

Nošenje ličil je vaš način izražanja, zato naj vam ostri jeziki, ki goreče zagovarjajo naravni videz, ne kratijo spanca.

Hrana

Se tudi ve v družbi zadržujete pri hrani? Zapomnite si, da je pomembnejše, da se pri hrani počutite dobro, kot pa da je za vas vir sramu.

Vaša vrednost

Prošnja za povišico je lahko neverjetno nerodna in stresna zadeva. A če poznate svojo vrednost v podjetju ali pri delu s strankami, vas lahko ta osvobodi dela, ki vas morda onemogoča pri boljših možnostih.

Skromnost

V času lepih feedov na Instagramu je tukaj skušnjava, da posežete po dragih oblačilih, lepotnih izdelkih in izdelkih za dom. A ljudje se ne smemo počutiti poceni ali nezahtevne, če si ne moremo kupiti dizajnerskih izdelkov.

Napake

V poslovnem svetu so lahko napake precej drage, občutite pa lahko veliko razočaranje. A kljub temu oblikujejo vašo rast, tako poslovno kot osebno.

Nimate ‘vsega’

Popolna kariera, prihranki, lep dom in družina … Nihče v resnici nima ‘vsega’. In v redu je, da sprejmete vse negotovosti in prosite za pomoč, ko jo potrebujete. Namesto da si ‘vsega’ želite, bodite srečne s tistim, kar imate.

Odgovarjanje na klice in sporočila

V 21. stoletju se pričakuje, da bomo na klice in sporočila takoj odgovorili. A če želimo ohraniti zdrav razum, potem si tu in tam izklopite obvestila in si vzemite čas, preden ljudem odgovorite. Kakovost pred količino!

Postavljanje zase

Se tudi ve opravičujete, da ste izrazile svoje mnenje? Biti sposoben posedovati svoja čustva vas naredi lastno osebo in ne predirljivo ali pa zlobnega jezika.

Koliko je v resnici star vaš kuža? Koliko je v resnici star vaš kuža? 5 stvari, za katere ste mislili, da so francoske, a niso 5 stvari, za katere ste mislili, da so francoske, a niso Nekoliko strašljivo, kajne? Google Earth: satelitski posnetek razkril neznani objekt ob grški obali thomas-young-658899-unsplash Narava je čudežna: zakaj tako lepo diši, ko dežuje? · ·