Oculus Rift
V zraku · tehnologija

Leto 2014 je prineslo veliko tehnoloških sprememb in novosti – predstavljena so bila prva očala za navidezno resničnost, novi pametni telefoni, operacijski sistemi … Zdi se nemogoče, da bi bilo leta 2015 kaj drugače. Pričakujemo Apple Watch, nove Windowse, izboljšan Galaxy in še in še. Preglejmo napovedi tehnoloških novosti, ki se napovedujejo v letu 2015.

V izbor smo umestili 10 tehnoloških novosti za katere zagotovo lahko trdimo, da se bodo zgodile v letu 2015.

1. Januarja prihaja Apple Watch …

Apple Watch, pametna ura, bo prva velika tehnološka novost pod okriljem Applovega direktorja Tima Cooka. Uro so predstavili že septembra, vendar jo Apple zaenkrat še izboljšuje.
Več informacij: Apple Watch

2. Windows 10 in novi Office za tablice

Konec leta 2015 Windows napoveduje nov operacijski sistem, Windows 10. Z njim bodo poskusili odpraviti vse pomankljivosti osmice, kompatibilen pa bo z vsemi napravami – pametnimi telefoni, prenosnimi računalniki, celo z Xboxom.
Microsoft bo leta 2015 predstavil tudi nov Office, primeren za tablične računalnike in ostale zaslone na dotik.

3. Galaxy S6

Začetek novega leta bo navdušil Samusungove privržence. Prihaja Galaxy S6, o katerem pa še ne vemo veliko. Govori se, da bo novi Galaxy povsem drugačen. Pustimo se presenetiti.

4. Samsung napoveduje izboljšano pametno uro …

Do decembra 2014 je Samusung predstavil 6 pametnih ur, vendar mu ni nobena prinesla želenega uspeha. Čeprav mu je potrebno proznati, da je z Gear S zelo blizu viziji odlične pametne ure. Morda pa mu bo leta 2015 končno uspelo … tudi z nekoliko več stila.

5. Serijski telefon z upogljivim zaslonom.

Pričakujemo ga lahko konec leta 2015.

6. Manjši Microsoft Surface

2014 naj bi Microsoft predstavil manjšo verzijo Surfaca, Surface Mini, vendar je namesto njega trgu predstavil Pro-verzijo. Morda bo leto 2015 leto Surfaca Mini?
Več informacij: Microsoft Surface

7. Ipad maksi?

Kot so zapisali na Bloombergu, Apple razvija iPad z 12-inčnim zaslonom. Prav tako lahko verjetno v začetku leta pričakujemo iPad Pro.
Več informacij: Apple iPad

8. Novi HTC One (M9)

Nova verzija HTC One naj bi bila na voljo marca ali aprila.
Več informacij: HTC One

9. Oculus Rift in Sony VR

V tehnološkem svetu je letos močno odmeval Facebookov nakup tehnologije za navidezno resničnost Oculus Rift, ki je Marka Zuckerberga stal 2 milijardi dolarjev. “Očala” še razvijajo, vendar jih je na njihovi spletni strani že možno naročiti. Prodajati se bodo začela v prihajajočem letu. Zaenkrat bo Oculus Rift namenjen igranju igric, kasneje pa se bo uporabljal tudi v druge namene.
Tudi Sony bo konec leta 2015 ponudil podoben izdelek, očala za navidezno resničnost Sony VR.
Več informacij: Oculus Rift 

10. Novi OnePlus

V letu 2014 je na trg pametnih telefonov vstopil kitajski start-up OnePlus, ki za približno 300 evrov ponuja visoko kvalitetne telefone, primerljive s Samsungom S5. Zaenkrat lahko njihove telefone kupimo zgolj, če prejmemo povabilo. V prvi polovici leta 2015 lahko pričakujemo izboljšano različico.
Več informacij: OnePlus

motionsavvy-uni-1864x920 MotionSavvy Uni: pomoč gluhim v komunikaciji robotic_arm_cup_jh Dvojni amputiranec bionični roki premikal s pomočjo misli skylon_flight_1l Skylon: letalo, ki nas bo v štirih urah odpeljalo kamorkoli in v vesolje phase-one-camera Fotoaparati Phase One Alpa A-Series z resolucijo, da te kap ·