crook-marker-09uwZs3lN18-unsplash
V zraku · odnosi

Ko je “on” od tebe oddaljen samo en klik.

Spletni zmenki omogočajo dostop do večjega števila morebitnih partnerjev, ki jih sicer v resničnem življenju ne bi srečali. Na začetku je vse skupaj precej neosebno, saj lahko osebe izbirate in zavračate kakor izdelke v trgovini. Vsaka zavrnitev boli, tudi takšna. Torej, bodite previdni, komu zaupate in pošiljate svoje fotografije, saj nikoli ne veste, kakšna je v resnici oseba na drugi strani računalnika/telefona.

Če si se že zapletla v takšno dopisovanje, se čim prej odloči za zmenek v živo. Komuniciranje na spletu je nekaj čisto drugega kakor osebni stik, ko človeka spoznaš, se ga dotakneš, ga poslušaš …

In kakšne vrste moških najdete s spletnimi zmenki?

Moški, ki išče samo zabavo

Od njega ne boš dobila ničesar drugega kakor seks. Na fotografiji je po navadi zgoraj brez. Ko si začneta dopisovati, je prva stvar, ki ti jo napiše: “Kako si lepa? Prideš k meni na večerjo?” Ne zanima ga nič drugega kakor tvoj videz in kako te bo lahko čim prej spravil v posteljo. In ko se mu boš predala, bo na tvoja vprašanja odgovarjal na kratko in nikoli ne bo vprašal, kaj se dogaja v tvojem življenju. Če sta oddaljena drug od drugega, se ne bo vozil do tebe, ampak bo predlagal, da se ti pripelješ do njega, če želiš uživati v njegovi družbi. Če boš odklonila prvo srečanje pri njem, se bo morda potrudil in se srečal s teboj na kavi ali dveh, a ko te bo spravil v posteljo, bo nenadoma postal nedosegljiv. Če iščeš seks brez obveznosti, je on pravi naslov za to! Če želiš razmerje, pozabi nanj in samo zbeži stran!

Moški, ki je začetnik v spletnih zmenkih

Nima nikakršnih načrtov. Ne ve, kako spletni zmenki sploh delujejo. Njegov opis na spletu je prazen ali pa pove preveč o njem. Ko ti piše, bo deloval tog in previden, saj se še vedno sprašuje, zakaj bi sploh zaupal podrobnosti o sebi neznancem na spletu. Morda je čisto prijeten moški, ampak ne ve, kaj hoče, kaj išče. Dokler se ne odloči, ali bi rad kaj resnega ali le zabavo, ni vreden tvojega truda.

Romantičen moški

Ima dušo pesnika. Verjame v ljubezen. Opis na spletu vsebuje citate. Na fotografiji se objema s psom, mačko ali meditira. Poklical te bo ob polnoči oziroma takoj, ko boš prišla domov s prvega zmenka, da sliši tvoj glas in ti reče lahko noč. Ko bosta na zmenku, bo govoril o tem, kako se astrološko ujemata. Nisi še prepričana, kaj čutiš, ko ti že govori, kako mu njegova intuicija govori, da sta ustvarjena drug za drugega. Ne sili te v seks, ker te spoštuje. Pisal ti bo cele dneve, če mu boš dovolila. Ampak ni dovolj potrpežljiv, da bi te spoznal, takoj si nadene svoja romantična očala, in vse, kar vidi, je ena velika romanca, ki se ne bo nikoli končala. Če želiš noro romantično zvezo – potem je to tvoj moški.

Pustolovec srednjih let

Hodi v hribe. Deska. Teče. Je starejši od 40 let in je verjetno v krizi srednjih let. Njegovi sivkasti lasje so očarljivi. Morda bo imel fotografijo z nečakinjo, psom ali obema. Želi, da si misliš, da ima rad otroke. Nikoli ni bil poročen in tudi ne išče resne zveze. Morda se boš sestala z njim in upala, da si v njem našla zrelo osebo, ki spoštuje dober pogovor in družbo, ali vsaj nekoga, s komer boš lahko odšla na potep. Ampak on je le še en nezrel starejši moški, otrok srednjih let.

Ločen, ranljiv moški

Je v vrtincu čustev. Osamljen, pohoten in želi si samo to, da bi bil nekdo z njim. Želi se počutiti, da je vreden razmerja, ampak noče v kakršenkoli odnos, želi si samo seks. To je njegov čas zmede. Končal je dolgotrajno razmerje in je zmeden, kako se naj obnaša na zmenku (razen če je v razmerju varal). Nazadnje, ko je bil na zmenku, je bil s svojo bivšo partnerico, ki je seveda ni spoznal na spletu. Pripravi se na dolge pogovore o njegovem preteklem razmerju, o bivši partnerici. Morda je čisto normalen moški, ampak še vedno predeluje staro razmerje, kaj se je zgodilo, kdo je kriv … Verjetno bo iskal samo avanture za eno noč ali nekoga, na kogar se bo prehitro navezal. Ranljiv je. Pazi nase.

Moški, ki vara

Ne bo objavil fotografije svojega obraza in bo prosil za diskretnost v svojem opisu. Ta moški vara svojo ženo, partnerico, zanj varanje ni nekaj, kar se zgodi, ampak njegov življenjski slog. Je načrtovano. Organizirano. Namerno. Išče le priložnostni odnos. Seks.

Bogat starejši moški

Ne skriva, kaj hoče. Misli, da z denarjem lahko kupi vse, tudi tebe.

Moški, ki igra turista

Je na obisku v mestu. Tam bo samo nekaj noči in noče preživeti tega časa sam. Če njegov profil navaja, da je na dopustu, je to to, lahko postaneš njegova turistična vodnica z ugodnostmi. Če ga ne zavrneš, ti bo pisal vsak dan, saj tam ne pozna nikogar razen tebe. Ne pričakuj, da bo trajalo; ko bo odšel domov, se bo za njim izgubila vsaka sled.

Zmeden, izgubljen moški

Ta moški mora narediti korak nazaj od zmenkov in si urediti življenje. Predstavil se ti bo kot zelo odgovoren, predan in zavzet, a ko ga boš bolje spoznala, boš odkrila njegovo zmedo, polno vprašanj o zaupanju, intimnosti … Ima veliko prtljage iz prejšnjih razmerij. Mogoče še vedno živi pri nekdanji partnerici ali pa jo bo poklical po 10 minutah vajinega zmenka.

Predan moški

Težko ga opaziš, ker se ne izpostavlja. Morda je nekoliko starejši, ločen, malce romantičen. Njegove prioritete so jasne, na spletu je, da dobi več kakor le naključni seks. Išče življenjsko partnerico. Ko ti bo poslal sporočilo, se bo zelo potrudil. Povabil te bo na kavo, ne v savno. Seveda si želi spati s teboj, vendar ne bo pritiskal nate, ne bo te silil v stvari, ki ti niso všeč. Če se bosta razšla, bo to zato, ker vaju ne bo videl v prihodnosti, in ne zato, da bi te izkoristil za seks. Ve, da je za to, da si z nekom ustvariš odnos, potreben trud, in tega ga ni strah. Čeprav je bil ranjen, ni izgubil upanja. Ta moški je pravi zate!

Vsega tega ne opaziš na profilu, splet skriva vse disfunkcije različnih tipov moških. Osebo moraš čim prej spoznati v živo. Opazuj vse opisane znake in zbeži, če je treba – daleč, daleč stran.

friendsgirlswedding Zakaj ženske potrebujejo svoje “žensko pleme”? shutterstock_597490313 5 načinov, da zacelite zlomljeno srce: tako boste najlažje preboleli razhod shutterstock_254876533 Način, kako oseba odide iz tvojega življenja, o njej pove več kot karkoli drugega … samantha-gades-xB_2jdGbSF0-unsplash To VSI delamo narobe: 5 najpogostejših napak, ki jih naredimo, ko začenjamo novo razmerje ·