armageddon-1998-03-g
Kulturni izbor · film

Preverite, kateri popularni filmi imajo vsebinske luknje, ki jih ne smeli prezreti. Mogoče tudi sami poznate kakšen film, kjer določeni filmski prizor preprosto ni logičen?

Filmi nas pogosto prepričajo, da so samorogi resnični in da smo ljudje raziskali veliko več, kot pa samo naš solarni sistem. Po navad so ti neresnični dogodki razloženi znotraj logike in znotraj zakonov našega vesolja. Kljub temu pa je kar nekaj filmskih prizorov, ki v nas vzbudijo dvom. Tudi nekateri od najboljših filmov imajo vsebinske luknje – nekatere manjše, ki jih lažje prezremo, druge pa le stežka pozabimo in lahko v bistvu uničijo našo izkušnjo ob gledanju filma. Katerih je torej 10+ vsebinskih lukenj v popularnih filmih, ki jih ne bi smeli prezreti?

Armageddon (1998)

Bilo bi veliko lažje, da bi astronavte naučili vrtanja, kot pa da so vrtalce poskusili spremeniti v astronavte. Ko je Ben Affleck na to tudi opozoril, mu je režiser Michael Bay rekel, naj utihne.

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Larin cilj je, da uniči starodavni artefakt, preden ga Iluminati uporabijo za zle namene. Ko uspešno najde prvo polovico artefakta, porabi ogromno časa, da najde še drugo polovico. Če že ima en del in če drug brez drugega ne moreta delovati, zakaj ne uniči tega dela artefakta, ki ga ima, in bo tako drugi del neuporaben?

Svet igrač (Toy Story, 1995)

Če Buzz ne verjame, da je igračka, in meni, da je pravi vesoljski kavbojk, zakaj bi potem zamrznil ob ljudeh, tako kot se to zgodi drugim igračkam?

Gravitacija (Gravity, 2013)

Ko Kowalski prosi Stone, naj ga spusti, ker vrv ne bo zdržala obeh, se to v resnici nikoli ne bi moglo zgoditi, saj sta oba v isti orbiti. Že preprost krajši poteg bi ga vrnil nazaj k njej.

Da Vincijeva šifra (The Da Vince Code, 2006)

Kombinacijo šifre za kapsulo ne bi bilo treba poznati, da bi se jo lahko odprlo. Kis namreč zlahka zamrzne v navadnem zamrzovalniku. Že sama zamrznitev kapsule, ki bo jo nato razbili, bi lahko razkrila skrito sporočilo.

Prekrokana noč (The Hangover, 2009)

Vsak kvadratni centimeter (z izjemo stranišč, sob za goste in garderobnih prostorov za zaposlene) v kazinoju v Nevadi prekrivajo nadzorne kamere. Nemogoče je, da bi lahko bil Dough dva dni na strehi, ne da bi ga kdo opazil in poslal varnostnike, da bi preprečili kakšno neumno dejanje ali pa celo poskus samomora.

Človek mravlja (Ant-Man, 2015)

Ant-Manu neprestano ponavlja, da se njegova masa pri miniaturizaciji ne spremeni. To pomeni, da ga nobena skupina mravelj (plazeča ali leteča) ne bi mogla nositi.

Kaj počnemo v mraku (What We Do in the Shadows, 2014)

Po približno 10 minutah filma vampirji rišejo drug drugega, da bi si pokazali, kako so videti v oblačilih, saj svojega odseva v ogledalu ne vidijo. In čeprav se vampirji res ne bi videli, se njihova oblačila bi.

Pepelka (Cinderella, 2015)

Vila pravi, da pravljičnost Pepelke zbledi po polnoči. Ko Pepelka zbeži s plesa, se vsi čarobni predmeti spremenijo nazaj v prvotno obliko (konji v miši, kočija v bučo, lepa obleka v mamino obleko, služabniki v kuščarje). Nobenega razloga ni, da bi čarobni čevlji ostali stekleni.

Jekleni mož (Man of Steel, 2013)

Superman je v prisotnosti Sonca neuničljiv, kako se lahko torej brije? V nekaterih prizorih se namreč pojavi z brado, v nekaterih na sveže obrit. Nobena zemeljska britvica ne bi uničila njegove brade.

Labirint (The Maze Runner, 2014)

Med dialogom “poskusili smo vse”, Newt izjavi, da ne morejo splezati do vrha, saj bršljan ne gre tako visoko. V več posnetkih labirinta je jasno vidno, da se bršljan vije vse do vrha.

Harry Potter in Svetinje smrti – 2. del (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, 2011)

V trenutku vrnitve v preteklost, ko sta bila Robaus Raws in Lily otroka, je Lily prikazana z rjavimi očmi. To je napačno, saj vsi opisujejo, da ima Lily enako barvo oči kot Harry, ki so v filmu modre.

Vzpon viteza teme (The Dark Knight Rises, 2012)

Celotna policijska sila je ujeta pod zemljo (Zakaj bi toliko policajev sploh šlo pod zemljo?), Batman pa jih reši nekaj mesecev pozneje. Ko so rešeni, so vsi sveže pobriti, nepoškodovani in nekako živi …

Znamenja (Signs, 2002)

Na koncu se razkrije, da se Nezemljani domnevno bojijo vode ali pa jih ta poškoduje, vendar kljub temu na začetku filma ponoči tečejo skozi z roso pokrito koruzno polje v Pensilvaniji.

Ledeno kraljestvo (Frozen, 2013)

Na Elsinem kronanju se razkrije, da je bila Ana ves čas, ko so bila vrata palače zaprta, v palači, čeprav je bil edini razlog, da so bila sploh zaprta, to, da so želeli preprečiti, da bi novica o Elsinih supermočeh zapustila palačo. Ana bi lahko tako brez skrbi šla ven in živela normalno življenje.

Čudežna ženska (Wonder Woman, 2017)

Ko Diana beži z gala prireditve na konju nazaj v vas, se modra obleka strga s telesa in razkrije njen kostum Čudežne ženske. Če bi torej nosila ta kostum pod obleko tudi na gala prireditvi, bi tega zlahka opazili kukati izpod obleke, saj ima obleka izrez precej nižje kot njen kostum.


sundays_illness-h_2018 Najboljši Netflixovi filmi 2018 (do zdaj) mamma-mia-here-we-go-again-film-1300x731 Top filmi, ki prihajajo v kino avgusta Najboljše grozljivke 2018 (do zdaj). Najboljše grozljivke 2018 (do zdaj) annihilation-ed Najboljši filmi 2018 (do zdaj) · ·