shutterstock_323578628
V zraku · buzz buzz

Katera so najprivlačnejša ženska imena in se jim moški nikakor ne morejo upreti?

Imaš morda tudi ti ime, ki se mu moški ne morejo upreti? Preveri tukaj.

Alessandra/Aleksandra

Sofisticirano, eksotično in elegantno ime, ki naj bi izhajalo iz grščine in naj bi pomenilo “čudovita roža, ki jo je dal Bog”.

Naomi

Ime izbira iz hebrejščine, iz Stare zaveze Svetega pisma, kjer je bila Naomi tašča bibljske figure Rute. Direkten prevod imena Naomi pomeni “prijetnost”, kar daje imenu pomirjujočo in pozitivno konotacijo.

Soriya/Soraya/Soraja

Še eno nenavadno ime, a resnično osupljivo. Ime izvira iz kambodščine in je resnično redko, celo eno najredkejših imen na svetu. Prevaja se kot “sonce”, in lastnica tega imena sije od lepote. Ime povezujejo z ustvarjalnostjo, iskrenostjo in zanesljivostjo.

Julia/Julija/Julijana

Ime, ki izvira iz latinščine naj bi pomenilo “mladostnost”. Če si torej Julija, to pomeni, da boš blagoslovljena z mladostnim videzom za celo življenje.

Sasha/Saša

Čeprav ima ime izvor v vzhodni Evropi, zveni precej eksotično. Je ponavadi krajša verzija imena Aleksandra, a se lahko uporabi tudi samo po sebi. Ime naj bi pomenilo “branilec ali pomoč človeštvu”. Saše pa naj bi bile tudi lomilke srca, saj ime namiguje na strast, dramo in romanco.

Vanessa/Vanesa

Ime Vanesa ljudje ne znajo popolnoma umestiti. Nekateri so mnenja, da izhaja iz Phanesse, grške boginje, ki je bila zavetnica grškega bratstva, spet drugi menijo, da ime izhaja iz leta 1800 in da je je oče imena pisatelj Jonathan Swift. Ta naj bi vzel ime ljubljenčka svoje prijateljice Esther, Essa, in temu dodal začetek priimka svoje prijateljice, Vanhomrigh. Tako naj bi nastala Vanessa. Od takrat dalje je Vanessa tudi rod metuljev.

Sarah/Sara

Ime Sara je priljubljeno že več stoletij. V Stari zavezi je bila Sara Abrahamova žena. Njeno ime naj bi pomenilo “princesa”, “voditeljica” in “prijetnost”.

Erin

Ime je še posebej priljubljeno na Irskem, saj izhaja iz besede Eire, kar pa je galsko ime za Irsko. Pomen imena je “zelena voda”. Ženske z imenom Erin so ponavadi galskega videza in so zelo strastne.

Emma/Ema

Ime Ema pomeni “celovitost” in “univerzalnost”, svojo priljubljenost pa je doseglo tudi skozi roman jane Austen, Emma. Ta portretira razvajeno dedinjo, Emmo Woodhouse, ki se ji moški preprosto ne morejo upreti. Ema je tudi ime številnih srednjeveških kraljic in svetnic. Če si torej Ema, si v precej dobri družbi.

Amber

Ime Amber izhaja iz arabščine, svojo priljubljenost pa je doseglo šele v 19. stoletju. Predstavlja toploto in mir. V galščini ime Amber izhaja iz besede za silovitost. In silovita osebnost ter boj za tisto, kar si želi, je tisto, kar dela Amber tako privlačno za nasprotni spol.


neighbors-1 10 stvari, ki vam jih sosedi nikoli ne bodo povedali po resnici Florence Foster Jenkins Meryl Streep Znanost ugotavlja: če ne boste izstopili iz svoje cone udobja, se ne boste nič naučili Največje skrivnosti o Francetu Prešernu, ki jih ne poznate. Največje skrivnosti o Francetu Prešernu, ki jih ne poznate shutterstock_503419588 V teh 9 primerih kreditne kartice nikoli ne smemo uporabiti!