shutterstock_335467001
V zraku · odnosi

Se sprašujete, ali ste že odrasli. Se bližate starosti, ko vaši vrstniki že sprejemajo nekatere težke življenjske odločitve, se odločajo za starševstvo, najemajo kredite in hipoteke? V življenju ni končnega mejnika, kdaj posameznik pravzaprav odraste. Nihče vam ne bo čestital ali vas ob tem ‘dosežku’ objel. Namesto tega se boste en dan sami od sebe zavedali, da ste prestopili mejo in postali odrasla oseba. Je, danes dan, ko boste ugotovili, da ste odrasli?

Odraščanje je proces. Na neki točki ne potrebujete več vodenja staršev. Odločitve sprejemate sami. In če je tako, vam tu ponujamo 10+ znakov, da ste dokončno odrasli.

1. RAČUNE PLAČUJETE SAMI

Prelomna točka v odraščanju je skrb za plačane račune. V kolikor prestopite ta mejnik, ste že na pol poti v odraslost.

2. PREKROKANA NOČ SE VAM POZNA NASLEDNJI DAN

Dan po prekrokani noči se vam pozna zaužita količina alkohola. Ja, tudi to je znak, da ste se postarali.

3. ZDI SE VAM, DA MLAJŠIH OD SEBE NE RAZUMETE VEČ

Imate mlajšega brata ali sestro in kar naenkrat potrebujete prevajalca, da jih lahko razumete. Tudi to je jasen znak, da ste odrasli!

4. OPAZITE, DA JE VAŠ METABOLIZEM POČASNEJŠI

Se vam nezadržano uživanje nezdravih prigrizkov počasi začenja nabirati. Potem je to znak, da se je vaš metabolizem upočasnil in da ste fizično zrelejši.

5. OBISKI STARŠEV VAM NISO ODVEČ

Trenutek, ko se ugotovite, da v družbi svojih staršev lahko celo uživate, je trenutek spoznanja, da ste odrasli. Se strinjate?! In če vam iz ust brez težav pade stavek: ”Rad/-a te imam!” Potem ste odrasli!

6. UŽIVATE, ČE ZVEČER OSTANETE DOMA

Včasih vam je celo veliko bolj všeč, če ostanete doma, kot da bi ga šli žurat. Udobni večeri na kavču so lahko tudi zakon!

7. ZAČNETE PAZITI NA ZDRAVO PREHRANO

Bolj kot pred leti vas skrbi, kaj pojeste. To je jasen znak, da ste do sebe ustvarili zdrav odnos in svoje življenje cenite drugače. Eden od izjemno jasnih znakov, da ste odrasli.

8. NAUČILI STE SE REČI NE

Mejnik v prehod v dobo odraslosti je zmožnost nekomu reči ne. Po navadi je to najtežja stvar v življenju, ki jo mnogi ne zmorejo. Torej, ko ste se sposobni nečemu odpovedati in nekomu reči ne in je vaš jaz na prvem mestu. Takrat se odrasli.

9. STVARI IMATE POSPRAVLJENE

Kar naenkrat vas moti, da so stvari razmetane. Zdi se, kot da potrebujete več reda v svojem življenju. No, to je zato, ker ste odrasli!

10. POKLANJATE STVARI IN PRI TEM UŽIVATE

Vaš odnos do daril se je spremenil. Vedno bolj uživate, ko lahko obdarite nekoga  bljižnega in mu s tem izpolnite željo. Prazniki so obdobja, ki se jih veselite prav zaradi tega, da lahko nekoga osrečite. No, potem ste odrasli.

11. NE KLIČETE STARŠEV ZA POMOČ

Samostojnost je ena od ključnih komponent odraslosti. In staršev ne obremenjujete s svojimi problemi, ampak nanje pazite drugače kot v preteklosti, saj vam je mar, da jih me skrbi za vas. Tudi zato jih ne kličete več za pomoč. Odrasli ste!

Pot do odraščanja je dolga in naporna. Zgornje pogoje lahko deloma izpolnjujete in ste na dobri poti, a če jih v večini, potem vam lahko čestitamo!

Čestitamo! Odrasli ste!

cover-kateri-del-telesa Ta del telesa ženske najbolj privlači na moških … in ne morete verjeti kateri! shutterstock_1174808191 Bivši se poljubijo prvič po razhodu: kako močan je poljub? 393085 Besede in dejanja, ki bolijo: to vam počnejo, ko z vami manipulirajo shutterstock_1092530456 To so osnovna znanstvena dejstva o varanju, ki bi jih moral poznati prav vsak ·