man-under-the-bridge-2221879
V zraku · odnosi

Kaj pomeni biti močan moški? Imeti mišičasto telo? Ne. Prava moč je čustvena moč!

To je sposobnost biti spoštljiv, sočuten, skrben do sebe in drugih. Mit, da moški ne jočejo, odhaja v pozabo. Močnemu moškemu ni problem pokazati svoje ranljivosti, solz … Res je, včasih tudi jokajo, in s tem ni nič narobe, saj smo vsi samo ljudje!

Kateri so še znaki močnega moškega?

Močnega moškega ni strah pokazati čustev

Ne zadržuje občutkov v sebi, ampak jih pokaže. Ne boji se pogovorov o čustvih s partnerico, otroki, komerkoli. Ne boji se soočiti s svojo preteklostjo.

Močan moški vzgaja, spodbuja, je skrben

Moški so svojim otrokom, prav tako kakor mama, vzor, a na drugačen način. Moški jih nauči, kako voziti kolo, kako popraviti ograjo, zamenjati žarnico, tako se čustveno poveže s svojimi otroki.

Močan moški se je pripravljen učiti

Ve, da je življenje stalno potovanje, na katerem se lahko marsikaj nauči. Njegov um je vedno odprt za nove ideje in sveže pristope do starih navad. Zaveda se, da nikoli ne more vedeti vsega, ampak se vedno lahko še kaj nauči.

Močan moški je vedno pripravljen komunicirati

Komunikacija je zanj izrednega pomena. S partnerico se želi pogovarjati o vsem. Ne dovoli, da bi nesporazumi vodili njegovo ali življenje njegove družine. Zaradi tega se s problemi spoprijema mirno in potrpežljivo. Močan moški je odličen poslušalec, ki si vzame čas, da razume vaša stališča.

Močan moški prizna svoje napake

Če je naredil napako ali drugemu povzročil bolečino, se opraviči, ga pokliče in popravi napako. Ima samozavest, da prizna svoje napake in spremeni svoje vedenje. Močan moški ve, da, če je kaj naredil narobe in se vam bo za to opravičil, si bo s tem pridobil vaše zaupanje in spoštovanje!

Močan moški je potrpežljiv

Bodo časi, ko bo delal napake, in ko jih bodo delali njegovi najbližji. Tedaj jim ne bo obrnil hrbta, jih ignoriral ali odšel, bo potrpežljiv in prijazen. Pripravljen jim bo pomagati, znova in znova, dokler jim skupaj ne bo uspelo premagati težav. Močan moški nikoli ne izgubi živcev s svojim partnerjem ali otroci. Sposoben je nadzorovati svoje občutke, nikoli se ne odzove z jezo ali užaljenostjo.

Močan moški je skromen

Ego in ponos sta znak šibkega moškega. Močan moški se ne izpostavlja. Je samozavesten.

Močan moški je spoštljiv

Vedno ne glede na vse. Nima potrebe po tem, da kriči na druge ljudi. Šibek moški je nesramen in agresiven, ignorantski, ker ima globoko v sebi občutek manjvrednosti. Močan moški je samozavesten in zadovoljen sam s seboj.

Močan moški je prijazen

Ne glede na čustva drugih močnega moškega ni strah biti prijazen in sočuten do drugih ljudi. Ve, da je izkazovanje čustev in s tem prijaznosti znak moči!

Močan moški razmisli, preden ukrepa

Ne hiti z obsodbami ali dejanji. Vzame si čas in pretehta situacijo.

Če ga imate ob sebi, ga obdržite, ljubite, spoštujte – takšni moški so redki dragulji.


oana-craciun-SjiHCnREKhM-unsplash2 To so prvi znaki, da si našel pravo ljubezen: po razočaranjih te čaka čudovita romanca! sule-makaroglu-eGgqR7E8bys-unsplash 20 stvari, ki jih močna ženska želi, da jih veš! shutterstock_1336033253 Enako nevarno kot prešuštvo: ta vrsta prevare je eden najpogostejših razlogov za ločitev! shutterstock_266627072 Ko izgubiš mamo, izgubiš del sebe! · · · ·