Fashion lifestyle, beautiful young woman with longboard. Lightle
V zraku · buzz buzz

Že nekaj časa se zdi, da smo konstantno obkoljeni s krutostjo, brutalnostjo in negotovostjo. Temu je tudi zato, ker smo praktično 24 ur na dan povezani z novicami vojn, tragedij in neskončno krutostjo.

Le kako lahko ostanemo pozitivni v tako negativnem svetu? S pomočjo teh 12-ih korakov, ki smo jih spodaj navedli lahko dosežemo ohranjati dnevno pozitivnost, ki jo potrebuje vsak izmed nas, pa čeprav nas dogodki po svetu držijo prizemljene.

1. Nadzorujmo količino negativnih novic v naših življenjih

Včasih je lahko že en sam naslov dovolj, da se začnemo spraševati o svetu na katerem bivamo, zato je najbolje omejiti čas, ki ga preživimo pred televizijo, spletom in radijem ter izbrati le nekaj novic, ki jih preberemo v celoti.

2. Nadzorujmo število negativnih ljudi v naših življenjih

Da, tudi to je zelo pomemben dejavnik, da lahko ohranjamo našo vsakdanjo pozitivnost. Kdaj pa kdaj je potrebno tudi narediti pavzo, stran od negativnega. Čeprav je lahko velikokrat zelo boleče, je potrebno organizirati svoj čas stran od ljudi, ki nas konstantno vlečejo navzdol.

3. Poslušajmo glasbo

Verjetno nam je že vsem dobro znano, da glasba vpliva na naše počutje, zato si tudi z njo pomagajte ohranjati dnevno pozitivnost in sproščenost. A seveda le z glasbo, ki nas osreči in pomirja.

4. Meditirajmo

Meditacija nam leta 2014 ne predstavlja nič neznanega, zato je tudi ta način zelo primeren, da za trenutek pozabimo na vse okoli nas in se potopimo v naš um. Poznamo zelo veliko različnih načinov meditacije, ki ni nujno izvedljiva samo sede s prekrižanimi nogami.

5. Živimo zavestno

Tudi to je zelo pomembna točka, da se zavedamo vsakega našega diha in vse lepote, ki nas obdaja, da lahko začutimo hvaležnost trenutka, ki premaga vsako silo, ki nas želi zvleči navzdol.

6. Prakticirajmo hvaležnost

Cenimo ljudi, ki nam iz dneva v dan pomagajo ohranjati pozitivnost in s tem tudi mi pomagajmo drugim, pa naj bo to le na način, da nekomu odstopimo sedež na avtobusu ali da nekomu pridržimo vhodna vrata. Vsaka malenkost šteje.

7. Preberimo kakšno pozitivno knjigo

Poleg dobrih pozitivnih knjig so odlični tudi ”TED talks”, ki si jih lahko ogledamo na spletu in nam pomagajo kot dodatna motivacija.

8. Objemimo nekoga

Velikokrat lahko prav objemi delujejo kot razbremenitev stresa, ki posameznikom prikradejo nasmeh na obraz.

9. Odklopimo se

Vzemimo si nekaj časa na dan, ko nam ni potrebno strmeti v naš pametni telefon in ga raje ugasnimo ali umaknimo stran.

10. Smejmo se

”Smeh je pol zdravja” in res je tako, saj ima smeh veliko pozitivnih učinkov na naše psihološko in fizično zdravje.

11. Preživimo nekaj časa v družbi živali

Če imamo doma hišnega ljubljenčka je prav, da si vsaj enkrat na dan vzamemo čas zanj, saj poleg tega da razveseljujemo njih, njihova družba terapevtsko vpliva tudi na nas.

tralalal Realnost vs. fantazija: Barvite ilustracije Marine Papi Frida Kahlo - Salma Hayek Igralci in njihovi historični dvojniki (ki so jih upodobili na filmskem platnu) DREAM 2 Dream: Ko umetnik pobarva ovce v mavrične barve PicMonkey Collage V newyorški MoMi se je odprla razstava del Roberta Goberja ‘’The Heart is not a Metaphor’’