11 znanstveno dokazanih lastnosti 'popolnega' moškega.
V zraku · buzz buzz

Popoln moški obstaja le v naši domišljiji, a v povprečju so nekateri tipi moških bolj zaželeni od drugih. Znastveniki so ugotovili, kaj je tisto, čemur rečemo popolnost.

11 lastnosti popolnega moškega po mnenju znanstvenikov:

Močne obrvi in kvadratna oblika brade

Ženskam se v povprečju zdijo moški z močnimi obrvmi in kvadratno brado bolj privlačni, saj izražajo več agentnosti in dominantnosti. Več o tem si lahko preberete v tej raziskavi.

Brada

Zanimiva raziskava je pokazala, da se ženskam zdijo bolj privlačni moški z brado, vendar pa je mora biti ravno pravšnja količina.

Vonj telesa po uživanju česna

Ta bizarna raziskava je pokazala, da imajo ženske raje vonj moškega telesa po tem, ko ti uživajo česen.

Brazgotine

V raziskavi so raziskovalci ženskam pokazali slike moških z in brez brazgotin na obrazu. V povprečju so ženske moške z brazgotinami označile kot bolj privlačne.

Smisel za humor

Raziskava je pokazala, da imajo ženske raje moške, ki imajo smisel za humor. Zakaj, si lahko preberete na tej povezavi.

Sramežljiv nasmešek

Raziskave so pokazale, da imajo moški s sramežljivim nasmeškom prednost pri osvajanju ženskih src. Zakaj, si lahko preberete na tej povezavi.

Starost

Medtem ko imajo moški rajši mlade ženske, pa se ženskam zdijo moški srednjih let bolj privlačni od mladih odraslih. Razlog za to morda leži v evolucijski psihologiji – starejši moški lahko ženski v primerjavi z mlajšim moškim nudi več varnosti, ugodja in stabilnosti. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

Ima hišnega ljubljenčka

View this post on Instagram

Do you have a pet?

A post shared by George Clooney❗ (@george_clooney_1) on

Raziskava je pokazala, da se ženskam zdijo moški, ki imajo hišnega ljubljenčka, bolj privlačni. Morda zato, ker ženske analogno domnevajo, da je lahko nekdo, ki dobro skrbi za živo bitje, tudi dober oče?

Rdeča oblačila

Mnoge raziskave so pokazale, da so predstavniki obeh spolov najbolj privlačni v rdečih oblačilih.

Igranje inštrumenta

Študija je pokazala, da ženske bolj zanimajo moški, ki znajo igrati inštrument. Kar 35 % ženske je svojo telefonsko številko zaupalo neznancu, če je ta v roki držal kitaro, če pa je bil brez kitare, pa mu je telefonsko številko zaupalo le 14 % predstavnic nežnejšega spola.

Varčnost

Da moški za žensko zapravi ves svoj denar je sicer romantično, a na dolgi rok se ženskam zdi to odbijajoče. Varčnost predstavlja stabilnost in varnost, zato je pri iskanju dolgoročnega partnerja to lastnost smiselno upoštevati. Več o tem na tej povezavi.

riki-ramdani-380504 11 japonskih pravil, ki bi vas znala spraviti ob pamet shutterstock_641857888 11 nenavadnih dejstev o Kim Džong Unu taylor-bryant-494142 Dejstva o popku, ki dokazujejo, da je to zares zanimiv del telesa Katera barva vam je ljubša? North Face Geodome 4 Tent: šotor, ki je kos vsem vremenskim razmeram · · · ·