landscape-1478879153-die-hard
V zraku · buzz buzz

Hollywood nas že več desetletji mami s pravljičnimi svetovi princes, pogumnimi bojevniki za pravice drugih in vedno znova premaganimi antagonisti. Nekatera prepričanja, ki jih imamo, izvirajo ravno iz ponavljajočih se vzorcev v hollywoodskih filmih, pa so ti v resnici popolnoma napačni. V članku lahko prebereš 12 mitov, v katere verjamemo zahvaljujoč Hollywoodu.

To je 12 mitov, v katere verjamemo, zahvaljujoč Hollywoodu.

Lahko se skriješ v ventilacijski jašek

V resnici se je zelo težko skriti v ventilacijski jašek, saj je zelo ozek.

Piraje takoj zavohajo človeško telo

V resnici so piraje precej previdne in prestrašene ribe. Ni zapisanega primera, ko bi človek umrl zaradi napada piraj.

Slika iz varnostne kamere ima dobro resolucijo

V filmih detektivi pridobijo sliko iz varnostne kamere, potem pa povečajo obraz osumljene osebe na sliki in zelo jasno vidijo njene obrazne poteze. V resnici imajo varnostne kamere zelo slabo resolucijo in slika je ob povečavi popolnoma neprepoznavna.

Asteroid lahko trči v Zemljo, ne da bi za to vedeli

V resničnem življenju fiziki dobro vedo, kateri veliki asteroidi bodo v neposredni bližini Zemlje v naslednjih 100 letih.

Adrenalin je treba vbrizgati v srce

V filmih, kjer je junak na robu smrti, mu velikokrat pomagajo z injekcijo adrenalina neposredno v srce. V resnici je treba adrenalin vbrizgati  žile.

Po eksploziji bombe sledi ognjen balon

V akcijskih filmih brez izjeme eksplodira tudi bomba ali dve. Takrat na sliki vidimo ogromen ognjen balon. V resnici pa po eksploziji bombe sledi le ogromen oblak prahu in nevarnih delčkov razstreljenih stvari.

Luknja v letalu potnike posesa ven

V filmih lahko večkrat vidimo, kako luknja v letalu povzroči, da ljudi posesa iz letala. V resnici bi se tlak hitro uravnovesil in luknja bi povzročila le veliko hrupa.

Človek se lahko potopi v lavo

V resnici je lava zelo gosta in ko padeš vanjo, se ne potopiš  v trenutku.

V živem pesku se takoj zadušiš

To je mit. V resnici je živ pesek precej gost in človek se težko utopi v njem.

Banke velike dragocenosti varujejo z rdečimi laserskimi žarki

Banke uporabljajo laserske žarke za varovanje posebnih dragocenosti, vendar so ti žarki nevidni.

Avto lahko poleti čez oviro na cesti

Avtomobili v akcijskih filmih velikokrat poletijo čez ležeče policiste ali podobne ovire na cestah. V resnici bi se avto prevrnil v zraku.

Človek vedno pade, ko je ustreljen

Ljudje na begu v filmih vedno padejo, ko jih nekdo ustreli. V resnici pa lahko po tem še dolgo časa tečemo – če le niso poškodovani glavni organi.


2-cemitério-carro03 To vidiš le v Rusiji: nagrobniki ruske “mafije”, ki te spravijo v smeh Ta par je 80 let poročen: le zaradi ENE stvari bo tudi vajino razmerje večno Ta par je poročen 80 let … in pravi, da bo le zaradi ENE stvari tudi vajino razmerje večno Razvozlan je pomen vaših najpogostejših sanj Razvozlan je pomen vaših najpogostejših sanj shutterstock_716873425 7 obljub, ki si jih postaviš, ko začneš z novo službo, a jih nikoli ne izpolniš · · ·