13 restavracij, kjer hrana ni glavna atrakcija
Utrip mesta · destinacija

Restavracije že dolgo časa niso namenjene zgolj kuhanju obrokov in polnjenju praznih želodcev. Mnoge restavracije so kraj zabave, druženja in novih izkušenj. Predstavljamo vam 13 restavracij, kjer hrana ni glavna atrakcija.

Verjetno obstajata le dva tipa restavracij – tiste s poudarkom na hrani in tiste s poudarkom na izkušnji. V članku si lahko ogledate seznam 13 restavracij, kjer hrana ni glavna atrakcija.

Villa Escudero – Filipini

Na Filipinih ob slapovih Labissini si lahko privoščite odličen obrok v resortu z imenom Villa Escudero. Mize so postavljene kar sredi vode in tako si lahko ob hlajenju nog v sveži izvirski vodi privoščite tipične filipinske dobrote.

The Grotto – Tajska

Ta romantična restavracija je locirana v osrčju jame na plaži Phra Nang. Njihova tipična jed so zagotovo na žaru pečeni morski sadeži.

Soneva Kiri Eco Resort – Tajska

V tej restavraciji se boste počutili kot ptičica na drevesu. Restavracija dejansko leži v krošnjah drevesa, s katerega boste imeli ob odlični večerji neprecenljiv pogled.

Restavracija iz ledu – Finska

Božičkovo mesto na Finskem vsako leto privablja veliko število turistov. Poleg tega, da imate tu možnost srečati enega izmed treh dobrih mož, lahko obiščete tudi restavracijo, ki je zgrajena iz ledu in snega.

Restavracija Nyotaimori – Japonska

Nyotaimori je tip restavracije, ki je razširjena na Japonskem. Glavni koncept teh restavracij je, da postrežejo hrano na ženskem ali moškem telesu.

Ithaa – Maldivi

Bi si želeli oditi na zmenek pod vodo? Na Maldivih je to možno. Restavracija Ithaa je locirana na dnu Indijskega oceana, kjer lahko med večerjo skozi stekleno steno opazujete želve in pisane ribe.

Grotta Palazzese – Italija

Da večerjate v votlini, pa se ni treba odpraviti na Tajsko, ampak lahko to doživite že v Italiji. Ta restavracija je postavljena visoko nad Jadransko morje – čudovit razgled in svež morski veter sta zagotovljena.

Večerja v zraku – več držav

Koncept večerje v zraku je možno doživeti v različnih državah po svetu – med drugimi tudi v Slovenijo. Gostje so pripeti na sedeže, ki se dvignejo visoko v zrak. Tam se ob rahlo strašljivem, a čudovitem razgledu posvetijo vrhunski večerji.

Restavracija v tramvaju – Avstralija

Obiskovalci te restavracije dvojno profitirajo – ob čudovitem pogledu na pisano pokrajino Melbourna se razvajajo ob vrhunskih jedeh in vinih.

Trinity Place – Združene države Amerike

Na začetku 19. stoletja je bila ta stavba sedež največje in najbolj zavarovane banke na svetu. Danes tu notri večerjajo razni kulinarični navdušenci.

Le Panoramic – Francija

Glavni atribute te restavracije ni odlično francosko vino (čeprav jih zagotovo ne manjka), ampak 360-stopinjski pogled na Mont Blanc.

The Rock restavracija – Zanzibar

Na slavnem tanzanijskem otoku Zanzibar se lahko odpravite na restavracijo na skali, ki je postavljena sredi vode. Lokacija ponuja jedcem svežo morsko hrano in božji mir.

Karvansaray – Azerbajdžan

V Bakuju, glavnemu mestu Azerbajdžana, je veliko restavracij, kjer lahko okusite njihove tradicionalne jedi. Le v restavraciji Karvansaray pa lahko to naredite na zelo nenavaden način.

PREBERITE ŠE: 3 najboljši kulinarični festival na svetu (po mnenju top chefov)

Otoki za edinstveno izkušnjo. 5 otokov, ki jih morate obiskati, če želite res edinstveno izkušnjo ithaa-restaurant-aerial-view-1920x1080 Muraka: prva podvodna vila na svetu Jezero Peyto, Alberta, Kanada 13 krajev po svetu, kjer je voda najbolj modra tropske vile airbnb 6 top tropskih vil, ki jih lahko najameš