nathan-mcbride-RP6Ba_6U154-unsplash (1)
V zraku · buzz buzz

Zavedaj se, da se stvari ne zgodijo same od sebe, vedno je vse odvisno od tvojega odziva na dogodke, na to, kar dejansko tisti trenutek čutiš.

Lahko je reči “Spremenil bom svoje življenje na boljše in naredil bom to in to!”, težje pa je dejansko določiti, s čim je treba prenehati, kaj moramo izpustiti iz svojega življenja, da bomo drugačni, boljša različica sebe. Kaj moramo biti pripravljeni izbrati, izpustiti, izgubiti.

Ponos

Če želite spremeniti svoje življenje, morate priznati, kaj ne deluje. Ponižati se morate. Prositi morate za pomoč. Naučiti se morate, kako jo sprejeti. Vaš ego bo zagovarjal vaše trenutne okoliščine, vendar ne smete dovoliti, da bi vas minljivi občutek sramu odvrnil od tega. Ne morete živeti do konca svojega življenja, kakor da je vse v redu, le zato, ker ste preveč ponosni, da bi priznali, da nekaj ni v redu. Premagajte svoj ponos in stopite v boljše življenje.

Čustvene opore

Ali veste, zakaj še niste spremenili svojega življenja? Zakaj ste obstali in se še vedno opravičujete? Ker se naslanjate na čustvene opore in na prepričanje, da ni nič narobe, če ostanete majhni, se bojite, ste pod nadzorom in nočete ukrepati. To so značilni simptomi, da ne želite izgubiti tistega, na kar ste navajeni, da nočete iz območja udobja. Opustite opore, postanite močni, samozavestni.

Tehnike izogibanja

Ne glede na to, kaj počnete, da bi prikrili občutek, da nekaj ni v redu (naj gre za alkohol, seks, karkoli), tega ne boste mogli več dolgo potiskati stran od sebe. Prvi korak je odstranitev težav, s katerimi se spopadate, drugi korak je, da poslušate svoje občutke, telo. Tretji, da priznate občutke, ki vas ne osrečujejo, ter jih sami ali s pomočjo drugih odpravite.

Hedonizem

Živeti življenje svojih sanj zelo redko vključuje odzivanje na vaše trenutne ali impulzne želje. Le globoko zavedni posamezniki razumejo, da je iskanje užitka slepa ulica, pot, ki vodi le v zmedo, bolezen, bolečino.

Območje udobja

Zapuščanje območja udobja ni preprosto in ni le to, da se od časa do časa počutite nekoliko nelagodno. To je, kakor da bi stopili v novo življenje, v katerem je vse neznano. V katerem je vse mogoče! In vse to je v bistvu za vas strašljivo. Sčasoma nove stvari postanejo vaš novi občutek domačnosti. Vedno se zavedajte, da si sami določate, kje in s kom vam bo prijetno.

Petletni načrt

Če veste, kam vodi vaša pot, je to verjetno zato, ker sledite nekomu drugemu. Ko resnično živite v skladu s svojimi pogoji, lahko načrtujete, vendar ne morete domnevati, kaj vam bo prineslo naslednjih nekaj let. Morda niti ne veste, kaj vam bo prineslo naslednjih šest mesecev. Razmišljanje, da bi lahko natančno vedeli, kam vas bo vodilo življenje v nekaj letih, je iluzija. Ne živite v iluziji, razbijte jo.

Vaša zbranost

Če želite spremeniti svoje življenje, boste morali tudi jokati. Precej. Pokazati boste morali svoja čustva. Ne smete se ustrašiti svoje negotovosti. Morali boste biti verodostojni in zamenjati pričakovanja, da morate biti vedno popolni, za spoznanje, da morate biti pošteni, do sebe in drugih.

Prepoznavanje

To, kar ste pripravljeni storiti tudi takrat, ko vas nihče ne gleda in vam ploska, je to, kar morate v življenju v resnici početi. Če ste pripravljeni to storiti brez aplavza, to počnete iz pravih razlogov.

Maščevanje

Čas je, da se soočite z mislijo, da bi vaše življenje lahko bilo vir ponosa, in ne le način, kako bi se lahko maščevali ljudem, ki so vas ustrahovali ali podcenjevali. Čas je, da nehate graditi svoje življenje v upanju, da se boste maščevali vsem, ki so se motili o vas. Kajti ta vaša miselnost obstaja samo na podlagi tega, kar si vi predstavljate, da si drugi mislijo o vas. To je samo iluzija iluzije. Najboljše maščevanje je, da živite srečno in dobro življenje.

Notranji demoni

Ti notranji demoni vas lahko preganjajo, ko pa “delo”, ki so vam ga naložili, opravite, utihnejo. Zanimivo, kajne? Včasih se odločate, ali bi nekaj naredili ali ne, a čeprav veste, da odločitev ni prava, to naredite. Je bilo to vredno za trenutno zadovoljstvo? Sčasoma se zavedate, da če boste še naprej sledili tem impulzom, se vam bodo uresničili vaši najhujši strahovi. Zakaj? Ker jih boste vi sami naredili resnične. Postali boste nekdo drug, postali boste prazni. Premagovanje vaših najtemnejših impulzov ni zgolj to, da se jim uprete, temveč, da jih slišite in se odločite drugače.

Dokončnost

V življenju ni dokončnih odločitev, obstajajo samo poti, ki so jih drugi že prehodili in rekli: “Ta pot je prava, ta pot je edini način.” Ne zavedajo se, da živeti življenje nekoga drugega v zameno za to, da nikoli ne občutijo strahu, ni življenje. Je le iluzija. V življenju ni nič zagotovljeno, nič, zato je za vas najboljše, da počnete tisto, kar ni čisto brez tveganja, a je vredno.

Ideje o tem, kakšno bo vaše življenje

Mislili ste, da veste, kakšno bo vaše življenje, ko boste odrasli. Fantazirali ste o njem in čakali, kdaj se bo zgodilo, ko boste odrasli. In ko ste, niste bili srečni. Zakaj? Ker so ideje, ki ste jih imeli o svojem prihodnjem življenju, prihajale iz mlade, naivne, nerazvite osebe. Te predstave morate takoj izpustiti.

Navezanost

Opustite navezanost na občutek, da bi postali tisto, kar ste mislili, da bi morali biti. Ideje, ki ste jih imeli o svojem prihodnjem življenju, predstave o tem, kakšna bi morala biti vaša prihodnost. Kakšni boste, ko boste starejši, v kateri starosti boste dosegli takšno ali drugačno stvar. Ničesar ne dolgujete svoji preteklosti, zdaj ste dolžni samo sami sebi, da postanete to, kar v bistvu ste.

“Karkoli iščete, ne bo prišlo v obliki, ki jo pričakujete.” – Haruki Murakami

shutterstock_1443334256 Se počutiš “izoliranega”? Teh 6 živalskih vrtov in akvarijev ima na voljo “prenose v živo” 90333953_1112519829089073_1904222447020802048_o A1 Live Shop: prva spletna poslovalnica A1 v Sloveniji koronavirus benetke Kaj se zgodi, ko iz Benetk izginejo turisti: prizori, ki so osupnili svet koronavirus bedaki To so ljudje, ki so med krizo s koronavirusom izpadli popolni bedaki! · ·