ezgif.com-webp-to-jpg (8)
Kulturni izbor · glasba

Na naši strani ste zagotovo že prebrali, da so znanstveniki pisali o tem, da ima božična glasba negativne vplive na vaše duševno zdravje. Nič nenavadnega, če pa na vsakem koraku poslušamo ponavljajoče se pesmi, ki se vrtijo že več desetletij. Popestrite letošnji božič z najbolj nenavadnimi skladbami, ki vam ne bodo povzročile glavobola ali ‘bog ne daj’ duševnih težav.

Morate priznati, da je v božičnem času v vsakem domu zelo pestro – vsaka družina ima svojo najljubšo božično pesem, ki jo, ne glede na to, kako nenavadna je, nenehno vrti.

V našem, slovenskem okolju je zelo priljubljena pesem Feliz navidad, a lista najbolj nenavadnih božičnih skladb je še zelo dolga. Sestavili smo seznam ‘ta najboljših’, s katerimi so ljudje po celem svetu obsedeni. Letos boste v njih uživali tudi vi!

Rudolph The Red-Nosed Reindeer – Destiny’s Child

Santa Claus – Harry Connick Jr.

The Chipmunk Song – The Chipmunks

Dominick the Donkey

Mistletoe and Wine – Cliff Richard

Fairytale Of New York – The Pogues ft. Kirsty MacColl

Cherry Cherry Christmas – Neil Diamond

Grandma Got Ran Over by a Reindeer – Elmo & Patsy

Last Christmas – Wham

How Do You Spell Channukkahh – The Leevees

Feliz Navidad – Jose Feliciano

Have Yourself a Merry Little Christmas – Mr. Hankey

Oi! To The World – The Vandals

Glasba iz Pee-Wee’s Playhouse’s

Blue Christmas – Elvis Presley


freddie-mercury-e1504625168214 Freddie Mercury je najboljši pevec vseh časov, pravi znanost mbuble_cover_2018-2429-RETOUCH Koncert: nežni Michael Bublé se bo septembra 2019 ustavil v Zagrebu freddie-mercury-1 The Show Must Go On: največji svetovni Queen Show, posvečen Freddieju Mercuryju angry-man-driving-a-car (1) Katerih je 5 najnevarnejših skladb za vožnjo z avtomobilom? (+ 5 najvarnejših) · · · ·