Fotografije, kjer je na delu optična iluzija
V zraku · buzz buzz

Saj poznate tisto, ko čarovnik izvede trik, vi pa se praskate po glavi in neuspešno tuhtate, kako mu je to uspelo. Enako osuple in zbegane vas bo pustila naslednja serija fotografij, kjer so na delu optične prevare. V vlogi čarovnika torej nastopijo fotografije, ki s pomočjo perspektive izvedejo trik optične iluzije, zaradi česar naši možgani sliko tolmačijo drugačno kot je v resnici. Malo znano dejstvo sicer je, da nas optične iluzije vseskozi obkrožajo, čeprav se tega niti ne zavedamo. In tukaj je 15 dokazov.

Optične prevare zavajajo dojemanje upodobljenega ali posnetega. Včasih je ta prevara risba z vzorci, včasih zlato-bela oziroma črno-modra obleka, včasih stvaritev s kredo na asfaltu, spet drugič so to fotografije zajete pod pravim kotom.

PREBERITE ŠE: Strašljive fotografije ostankov nacističnih bunkerjev

Naše možgane se da resnično hitro pretentati in zbrali smo 15 fotografij, ki to še enkrat več dokazujejo, saj se stvari na njih ne skladajo z realno podobo sveta, kot nam jo sicer prikazujejo oči.

Fotografije, kjer je na delu optična iluzijaOdpri galerijo
cute-illustrations-untranslatable-words-marija-tiurina Besede, ki jih je nemogoče prevesti, lahko pa jih narišemo 100 let koktajlov 100 let koktajlov – mešane pijače, ki so zaznamovale določena obdobja Pošljite prdce v kazarcu. Send a Jart – pošljite kozarec prdcev nekomu, ki ga ne marate Preverite, kaj znanost pravi o flirtanju. Znanstven pogled na flirtanje ali kako postati mojster flirtanja · ·