hoteli-cover
Utrip mesta · destinacija

Ko se odločate za potovanje, naj ne bo pomembna le destinacija vašega oddiha, ampak tudi kje boste spali. Da bo izbira lažja, vam predstavljamo 16 najbolj odštekanih in izvirnih hotelov na svetu. Bi spali v stekleni drevesni hiški, igluju ali hiši na morju in celo pod vodno gladino? Kaj pa v velikem prozornem mehurčku?

Hotel Giraffe Manor, Nairobi, Kenija

Kje drugje na svetu bi se lahko spoprijateljili z žirafami? V hotelu Giraffe Manor v Keniji se te prekrasne živali prosto sprehajajo po posestvu.

Kakslauttanen, Finska

Gre za hotel na Finskem, kjer lahko bivate v snežnem igluju ali leseni koči, najbolj priljubljena izbira pa so stekleni igluji, ki ponujajo prekrasen pogled na zaseneženo okolico ter zvezdnato nebo.

Poseidon Underwater Resort, zasebni otok v bližini Fijija

Spoznajte podmorski svet, kot ga vidijo ribe. Luksuzni resort, ki se nahaja pod vodo, vam omogoča, da noč preživite na dnu oceana.

The Free Spirit Spheres, Kanada

Majhne lesene drevesne hiške, ki se nahajajo v objemu narave, so odlična izbira za vse, ki bi radi noč preživeli nekaj metrov nad tlemi v krošnjah dreves.

Icehotel, Jukkasjärvi, Švedska

Gre za prvi in največji hotel na svetu, izdelan iz snega in ledu. Vsako leto Švedsko obišče 50 umetnikov, ki pomagajo oblikovati njegovo strukturo, kar pomeni, da je hotel vsako leto videti nekoliko drugače.

Hotel de Glas, Quebec, Kanada

Če se vam zdi Švedska preblizu, pa lahko odpotujete v Kanado, kjer se v mestu Quebec nahaja Hotel de Glas. Tudi ta je namreč izdelan iz snega in ledu, lastnik pa umetnikom dovoli, da ustvarjajo unikatne skulpture.

Huilo Huilo, Neltume, Čile

Zgrajen na biloškem rezervatu je Hulo Huilo pravi okoljski čudež. Obstajajo tri različne vrste koč, v katerih lahko bivate, vsaka pa se zliva s svojo okolico. Hotel je popolna lokacija za vse ljubitelje narave.

Attrap’Rêve, Francija

Izberite svoj mehurček in preživete noč v enem izmed najbolj izvirnih hotelov na svetu, ki se nahaja v Franciji. Ne glede na to, za kateri mehurček se odločite, imeli boste prekrasen pogled na gozd.

V 8 Hotel, Suttgart, Nemčija

Ste kot otrok vedno sanjali, da bi bila vaša postelja v obliki avtomobila? Vaše sanje se lahko sedaj uresničijo. V 8 Hotel se nahaja v Stuttgartu, rojstnem kraju avtomobila, in je odlična izbira, če imate namen obiskati svetovno znani hotel Mercedes-Benz ali Porsche muzej.

Das Park Hotel, Essen, Nemčija

Še en izvirni nemški hotel je izdelan iz recikliranih in neverjetno robustnih odtočnih cevi. Gostje lahko v njem prespijo maksimalno tri dni, plačajo pa, kolikor si želijo.

Treehouse Point, Fall City, Washington

Treehouse Point se nahaja le 30 minut vožnje iz Seattla in ponuja različne možnosti namestitve za vaše počitnice. Vsaka gostom omogoča, da uživajo v miru in poslušanju ptic. Najboljše pa je to, da imajo oblikovalce, ki vam pomagajo ustvariti hišo na drevesu samo za vas.

Jumbo Stay, Stockholm, Švedska

Če ste navdušeni nad letali, potem je to hotel za vas. Noč namreč lahko preživite v pravem jumbo letalu, če imate srečo pa lahko celo prenočite v pilotski kabini, ki je bila spremenjena v spalnico in ponuja prekrasen razgled na letališče v Stockholmu.

Saguaro Hotel, Palm Springs, Kalifornija

Hotel, oblikovan kot časovna kapsula iz 50. let, se nahaja sredi puščavskega mesta Palm Springs. Medtem ko je hotel zelo preprost, pa je obenem vse, kar potrebujete za malo zabave na soncu.

Taj Lake Palace, Rajasthan, Indija

Taj Lake Palace je zagotovo eden izmed najlepših hotelov na svetu, ki se nahaja sredi jezera. Originalno zgrajen v 30. letih preteklega stoletja je hotel idealna izbira za vse romantike. Obkrožajo ga Aravalli gore, hotel pa se zdi skoraj prelep, da bi bil resničen.

Tree Hotel, Herad, Švedska

Hiše na drevesih so očitno zelo priljubljene po svetu. Ena od takšnih nastanitev se nahaja tudi v mestu Herad na Švedskem, od ostalih pa se razlikuje po tem, da ni izdelana iz lesa, ampak stekla.

Cocoa Island, Maldivi

Zasebni resort malih lesenih hišk nad turkiznim morjem na Maldivih se imenuje Cocoa Island. Vsaka od njih gostom omogoča, da lahko izpred vhodnih vrat skočijo naravnost v morje.

Soci 2 - Velika ledena dvorana Soči – olimpijske igre med palmami Oaza Huacachina v Peruju Huacachina – košček raja sredi perujske puščave slapovi Niagarski slapovi v ledeni preobleki namibija Namibija, kjer je narava ustvarila presežke · · · ·