18 zemljevidov, ki prikazujejo, katere okusne jedi ponuja vsaka država na svetu
V zraku · buzz buzz

Ko potujete po svetu, je verjetno ena izmed najboljših stvari, s katerimi se srečate, hrana. Drznemo si reči, da vsi vedo, da morate v Italiji pokusiti pico, na Japonskem suši ali na Balkanu burek. Veste morda, kaj jesti v kulinarično manj znanih državah sveta?

Priložnost za pokušanje novih in nenavadnih okusov v deželah sveta je zagotovo najbolj razburljiv del potovanja. Za kulinarično najbolj znane države je po navadi že znano, kaj moramo jesti, vendar obstaja tudi veliko držav, ki se lahko pohvalijo z zelo kakovostno in okusno hrano, a jih ne poznamo.

Z namenom, da bi vam težko nalogo iskanja okusnih jedi, ki jih ponujajo države, olajšali, so pri TasteAtlas pripravili 18 zemljevidov, ki prikazujejo najboljšo hrano, ki velja za vsako državo sveta posebej.

Poleg splošnega pregleda, kakšno hrano lahko jemo v državah po celinah, so pripravili tudi zemljevide, ki prikazujejo, kaj lahko jemo v bivši Jugoslaviji, katere testenine v Italiji so najboljše, kje okušati najboljši sir v Franciji in klobase v Španiji. Na zemljevidih, ki si jih lahko ogledate v galeriji slik, lahko vidite različne znane in manj znane dobrote iz držav, ki niso v središču pozornosti, ko je govora o okusni hrani.

Če vas zanima, katero hrano ponuja točno določen del planeta Zemlje, pa se lahko premikate po mapi na njihovi spletni strani.

Galerija slik – Zemljevidi hrane

Afriška kuhinjaOdpri galerijo

8 načinov, kako organizirati igrače, da jih bodo otroci kasneje tudi pospravljali 8 načinov, kako organizirati igrače, da jih bodo otroci pozneje tudi pospravili Ko očetje pazijo na otroke: smešen dokaz, zakaj NE SMEŠ zaupati moškemu Ko očetje pazijo na otroke: smešen dokaz, zakaj NE SMEŠ zaupati moškemu brada 10+ fotografij pred in po britju in ne boste verjeli, da je to ista oseba shutterstock_586218689 Kaj nas pritegne pri nasprotnem spolu na aplikacijah za zmenke? · · · ·