MiroMisljen (Miro Misljen), kolekcija Samotna gora // Lonely mountain
Utrip mesta · moda

Na drugem dnevu tokratnega Ljubljanskega tedna mode so se predstavili MAJA FERME fashion, MiroMisljen, Eric Matyash, Katarina Andrejić (RS), PRINCIP, Simona Lampe in študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

MAJA FERME fashion (Maja Ferme), ime kolekcije: Grey Gardens

“Ne gre za modo, gre za moj življenjski stil. Grey Gardens je preboj do nečesa lepega in dragocenega, čemur rečemo življenje.”

MAJA FERME fashion (Maja Ferme), kolekcija Grey GardensOdpri galerijo

MiroMisljen (Miro Misljen), ime kolekcije: Samotna gora // Lonely mountain

“Vsak od nas je samotna gora, otok, mogoče zvezda / ali / nekaj še bolj samotnega / temnega v temi. / Čudež je že to, / da se pojavi nekaj / ali nekdo, / ki to temo razžari. / In nič več. (Neža Maurer)”

MiroMisljen (Miro Misljen), kolekcija Samotna gora // Lonely mountainOdpri galerijo

Eric Matyash (Eric Maj Potočnik, Matjaž Plošinjak), ime kolekcije: Crossroads // Stičišča

“Osnovna ideja kolekcije Crossroads (Stičišča) kot refleksija na aktualne družbene konflikte, kulturne razlike in begunsko krizo subtilno nagovarja k združevanju in sprejemanju raznolikosti. Križanje poti prinaša razširitev obzorij, mreženje, nove možnosti. Barvna slika kolekcije kot simbol cest dopolnjuje silhueto, ki ženstvena oblačila precizne krojaške konstrukcije združuje z urbanimi večnamenskimi kosi. Crossroads se ne osredotoča na sezone in letne čase, pač pa kot celota v sebi združuje oblačila za vsak mesec v letu.”

Eric Matyash (Eric Maj Potočnik, Matjaž Plošinjak), kolekcija Crossroads // Stičišča Odpri galerijo

Katarina Andrejić (Katarina Andrejić), ime kolekcije: Dare to Wear

“Urbane obleke za poroke in posebne priložnosti s pečatom unikatnosti in ženstvenih oblik.”

Katarina Andrejić (Katarina Andrejić), kolekcija Dare to Wear Odpri galerijo

PRINCIP (Mojca Celin), ime kolekcije: Odsev // Reflection

“So materiali, oblačila in zgodbe, ki ostanejo za vedno v nas.”

PRINCIP (Mojca Celin), kolekcija Odsev // ReflectionOdpri galerijo

Simona Lampe (Simona Lampe), ime kolekcije: She-Warrior

“Kolekcija je namenjena bojevnicam in črpa navdih iz bojevniških oprav iz časa vikingov in piratov. Na pisti je bilo veliko različnih materialov, pokrival, slojenja, skratka močnih kosov in stylingov. Verjetno je bil povod za to kolekcijo čas negotovosti, ki je danes prisoten v svetu, nemiri, vojna, strah. Želim prenesti sporočilo, da se ne smemo vdati – pravi način je borba, vendar ne z orožjem, temveč s strpnostjo, ljubeznijo, mirom. Svet je samo en. Še vedno ostajam zvesta ekološkemu pristopu oblikovanja, zato bo polovica kolekcije “upcycle“ starih blagovnih znamk, med njimi tudi YSL in Burberry.”

Simona Lampe (Simona Lampe), kolekcija She-WarriorOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: 1. dan LJWF 2016: vroče z modne piste v Ljubljani

Revija študentov NTF

Letošnja revija študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani je potekala pod imenom Hortifashion, glavni navdih projekta pa je bila Ljubljana – zelena prestolnica Evrope 2016.
Med študenti je žirija v sestavi modni oblikovalec Peter Movrin, modna oblikovalka Jelena Pirkmajer, fotograf Peter Giodani in vizualna umetnica Mina Fina izbrala naslednje zmagovalce:

Predstavitev samostojne kolekcije na naslednjem Ljubljana Fashion Week: Tina Gorkič.
Objava nagrajene kolekcije v reviji M: Julia Kaja Hrovat.
Prodaja izbranih kosov nagrajene kolekcije v Pentlja Concept Store: Nejc Šubic.
Nagrada podjetja Luma (posebna nagrada): Klara Dulc.
Nagrada podjetja Monna Lisa (posebna nagrada): Tina Dovjak.
Nagrada TEVA Slovenija (posebna nagrada za oblikovanje sandalov v višini 250 evrov): Barbara Sušnik.

Ana Jelinič (Ana Jelinič), kolekcija: 798 Hz 1. dan LJWF 2016: vroče z modne piste v Ljubljani Ljubljana Fashion Week LJFW 2016: Janja Videc na ljubljanskem tednu mode s kolekcijo INANNA 12196180_725141734282468_5358236457153785408_n Nagradna igra: LJFW 2016 – odgovori na nagradno vprašanje in zadeni vstopnici 10400017_776299709166670_1807167942570456290_n LJFW 2016: program dogodkov ljubljanskega tedna mode #ljfw2016 · ·