guilherme-stecanella-587579-unsplash
V zraku · buzz buzz

Vsaka oseba se ja vsaj enkrat v življenju znašla v točki, ko ni vedela, kakšen je smisel njenega življenja in česa si v življenju sploh želi. Mnogi odkrijejo svojo pot že zelo zgodaj, večina pa išče smisel celo življenje. Predstavljajte si, da ste v teh dveh situacijah in poskušajte najti odgovor, kaj je smisel vašega življenja.

Mnogi sanjajo o tem, da bi bili bogati. Navsezadnje si velika večina ljudi želi imeti dobro materialno blaginjo od trenutka, ko splošno razumejo, kaj lahko dobijo s pomočjo denarja. Vendar je vprašanje, ali imeti bogastvo pomeni tudi biti uspešen. O pomenu teh pojmov je mogoče domnevati v primeru, ko je denar povezan s celotnim zadovoljstvom posameznika z življenjem.

Vsak ne more odgovoriti na vprašanje ‘kaj želim v življenju’, saj za to ne potrebujete veliko denarja. Lahko pa si predstavljate ti dve življenjski situaciji, ki vam lahko pomagata pri ugotavljanju lastnega smisla.

Milijon evrov

Čeprav se ta življenjska situacija zdi špekulativna in nemogoča, ni nesmiselna. Če je stvar, zaradi katere bi opustili milijon evrov, je potem to vaša strast, ki ji lahko posvetite življenje. Če je vaša strast nogomet, nekdo pa vam ponudi milijon evrov za to, da nikoli več ne počnete ničesar, kar je povezano z nogometom (gledanje tekem, igranje, branje), vi pa to ponudbo zavrnete, je to potem vaša strast. Ta primer se zdi morda absurden, toda nekateri ljudje so resnično predani določenim stvarem, ki jih imajo radi in se jim zavežejo. Če začnete razmišljati o tem, kaj lahko kupite za ta denar, ste začeli dvomiti v svoja prepričanja.

Dan pred smrtjo

Ideja o dnevu pred smrtjo je skrajna, toda življenje je prekratko za zapravljanje. Predstavljajte si naslednjo situacijo – dobili ste zdravniško potrdilo, v katerem piše, da imate bolezen, zaradi katere imate zelo malo časa za življenje. To je trenutek, v katerem se osredotočite zgolj na svoje življenje in stvari, ki bi jih radi počeli zadnje dni pred odhodom na drugi svet. Čas za hobije in strasti, za katere vam je vedno primanjkovalo časa ali ste to odlagali za prihodnost. Zakaj tem stvarem ne želite posvetiti celotnega življenja, ko imate veliko več časa in moči?

14 navad, ki se jim odreči, če želiš živet bolj srečno 14 navad, ki se jim odreči, če želiš živet bolj srečno Inside North Korea. Socialistična pravljica: fotografije Severne Koreje, kot jih še niste videli 32144330_2113373258931659_408652707851665408_n Vsi na Instagramu so obsedeni s tem londonskim klubom, še posebno z roza sobo nordwood-themes-535273-unsplash S temi rastlinami boste pregnali komarje