freezing-temperature-polar-vortex-usa-2019-coverimage2
V zraku · buzz buzz

Ekstremne vremenske razmere postajajo vse bolj pogoste, kar na svoji koži občutimo prebivalci Zemlje. Medtem ko se Avstralija sooča z vročinskim valom, pa je bilo stanje v ZDA še do nedavnega povsem nasprotno.

Srednji zahod ZDA je zajel val polarnega mraza, ki ga je povzročil polarni vrtinec. Temperatura zraka se je spustila vse do -30 stopinj Celzija, pri čemer občutek mraza zaradi vetra dosega -50 stopinj Celzija.

Polarni vrtinec je sezonski atmosferski pojav, ki nastane, ko se stratosfera močno ohladi. Ustvarijo ga razlike v temperaturi med severnim tečajem in južnejšimi geografskimi širinami. Ob nenadnem ogrevanju stratosfere lahko pride do razcepa polarnega vrtinca na dva dela. Hladni arktični zrak tako prodre globoko na jug. Prav do tega je prišlo v ZDA.

V mestih, kot so Chicago, Milwaukee in Detroit, je bila temperatura zraka celo nižja kot v nekaterih krajih na Antarktiki. Mraz je povzročil številne nevšečnosti, saj je življenje ponekod tako rekoč ohromljeno. Zaradi ekstremnega vremena, ki je že terjalo smrtne žrtve, so bili odpovedani številni leti, svoja vrata pa so zaprle mnoge šole, podjetja in trgovine.

Večina ljudi se je pred mrazom skušala zaščititi tako, da je ostala v udobju svojih domov. Pogumnejši so se odločili, da posnamejo nekaj fotografij, ki dokazujejo, da je bilo  v ZDA trenutno zares ledeno mrzlo.

Galerija – 20 fotografij, ki dokazujejo, kako mrzlo je bilo dejansko v ZDA

20 fotografij, ki dokazujejo, kako mrzlo je dejansko v ZDA Odpri galerijo
Astrologija: to je tvoj največji strah v življenju glede na tvoj znak! Astrologija: to je tvoj največji strah v življenju glede na tvoj znak! shutterstock_1095213614 3 nenavadni, a močni znaki, da si našel smisel življenja alZlArO9Ux Skrivnostna dejstva, ki dokazujejo, kako osupljivo je žensko telo Valentinovo: 10+ odštekanih daril, ki so uporabna Valentinovo: 10+ smešnih daril, ki so tudi uporabna ·