2018 BMW X4
Utrip mesta · mobilno

Priljubljeni športni SUV kupe vrhunskega srednjega razreda je ponovno z nami v osveženi in pomlajeni obliki. Je nekoliko zrasel, predvsem pa dorasel. Zunanja oblika postavlja v ospredje športni nagon avtomobila, kar še dodatno potrjujeta dva modela M Performance.

Že prva generacija BMW X4 iz leta 2014 je bila stilsko zelo privlačna, najnovejša generacija pa uspešno sledi temu trendu. Čeprav vizualne razlike na prvi pogled niso tako opazne, deluje celota še bolje kot kadarkoli do zdaj. Povečana prednja maska, večje ledvičke in LED-žarometi poudarijo športni značaj SUV-kupeja. BMW X4 je zrasel v skoraj vse dimenzije, le njegova višina se je zmanjšala za praktično neopaznih 2,54 milimetra. 54 milimetrov daljša medosna razdalja je dovolj, da so potniki v notranjosti pridobili dodatnih 25,4 milimetra prostora za noge. Pri vseh teh spremembah se je teža avtomobila zmanjšala za 50 kilogramov, količnik zračnega upora pa se je kljub večji velikosti zmanjšal za 10 odstotkov. Modeli z opremo xLine, M Sport X in M Sport bodo dobili 19-palčna platišča, prav tako pa bo vsem kupcem BMW X4 na voljo izbira iz programa BMW Individual.

Notranjost je kot vedno vrhunska, narejena iz kakovostnih materialov in prijetna na dotik. Vsi modeli BMW X4  so dobili 10,25-palčni informacijsko-zabavni sistem z navigacijo. Tudi v tem primeru si kot dodatno opremo lahko omislite upravljanje s kretnjami in projektor BMW Head-Up  najnovejše generacije. Panoramska streha in tripodročna klimatska naprava bodo čas, preživet v avtomobilu, še polepšali. Preoblikovana prednja športna sedeža nudita boljšo ledveno oporo in s tem povečata občutek športnosti za volanom. Velikost prtljažnega prostora je mogoče s 525 litrov razširiti na največ 1.430 litrov.

PREBERITE ŠE: NOVI BMW X2: DRUŽINA X SE JE POVEČALA ZA DODATNEGA ČLANA

Od prihoda na trg ali zelo kmalu za tem bo BMW X4 na voljo s tremi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji. Poleg tega bosta na izbiro še dva modela M Performance. Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW X4 M40i bo imel 360 konjskih moči, dizelska različica 6-valjnega vrstnega motorja BMW X4 M40d pa 326 konjskih moči. Dizelski motorji bodo imeli razpon moči med 190 in 265 konjskimi močmi, bencinski pa med 184 in 252 konjskimi močmi. Vsi avtomobili BMW X4  so serijsko opremljeni s samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom Tiptronic in inteligentnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive. Oba modela M Performance  sta serijsko opremljena z 20-palčnimi platišči, M športnimi zavorami in M športnim diferencialom.

Galerija slik: 2018 BMW X4

2018 BMW X4Odpri galerijo
Toyota Supra Avtosalon Ženeva 2018: težko pričakovane novosti 2018 Porsche 911 GT3 RS 2018 Porsche 911 GT3 RS: besni, zeleni “Hulk” 2018 Škoda Fabia 2018 Škoda Fabia: prenovo bodo opazili le pravi poznavalci znamke Ford Ranger Raptor Ford Ranger Raptor: Urbani nomad · · · · ·