2019 Hyundai Veloster
Utrip mesta · mobilno

Hyundai je na mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil drugo generacijo svojega Velosterja. “Hatchback” kupe je nenavaden predvsem za to, ker ima na voznikovi strani ena daljša kupe vrata, na sovoznikovi strani pa dvoje vrat, kot jih običajno srečamo pri avtomobilih s prirezanim zadkom. Hyundai Veloster ima osveženo podobo, na voljo pa bo tudi najbolj strupena različica Hyundai Veloster N.

Zunanja oblika Hyundai Velosterja je spremenjena, a ne toliko, da ga ne bi več prepoznali. Oblika je še vedno ista, z malce drugačnim dizajnom in malce večjimi merami. Veloster je zrasel v vse dimenzije, a ne pretirano, le za nekaj centimetrov. Povišal se je prostor za glavo, kar bo še posebno prav prišlo potnikom v avtomobilu. Poleg vrat so na novem Velosterju izrazito opazne izpušne cevi, nameščene na sredino zadka. Te nimajo zgolj estetske funkcije, temveč so to delujoče izpušne cevi. Hyundai se je poigral še z zvokom motorja, ki je zdaj še bolj privlačen.

Hyundai Veloster ima spremenjeno zadnje vzmetenje. Tako imenovano torzijo je nadomestilo posamično vpetje, kar pripomore k bolj udobni vožnji. Če k temu dodamo še bolj odziven mehanski sistem, bo vožnja novega Velosterja veliko bolj zabavna, kot je bila do zdaj. Med motorji bo na voljo 2-litrski vrstni 4-valjnik, ki ima zdaj 147 konjskih moči, 15 konjskih moči več kot predhodni 1,6-litrski motor. 1,6-litrski turbo motor bo imel 201 konjsko moč, oba motorja pa bosta povezana z ročnim 6-stopenjskim ali 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko.

Galerija slik: 2019 Hyundai Veloster

2019 Hyundai VelosterOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: HYUNDAI I30 N: ČRKA N ZA NAJMOČNEJŠEGA HYUNDAIA I30

Najbolj športen Hyundai Veloster N bo imel podobne karakteristike, kot jih ima Hyundai i30 N. Poganja ga 2-litrski turbo 4-valjni motor z 275 konjskimi močmi. Na voljo ima samo ročni 6-stopenjski menjalnik in nima možnosti izbire avtomatskega, kot je to možno pri “običajnem” Velosterju. Veloster N ima kar nekaj vizualnih dodatkov, ki ga razlikujejo od bolj umirjene različice Velosterja, svojo športnost pa dokazuje z ekskluzivno modro barvoPerformance Blue“. Ti dodatki so zelo podobni tistim, ki smo jih videli že na modelu i30 N. Hyundai namerava z Velosterjem N konkurirati Volkswagnovemu Golfu GTI, Fordovemu Focusu ST, lotili pa se bo tudi Honde Civic Type R, Ford Focusa RS in Volkswagen Golfa R.

Galerija slik: 2019 Hyundai Veloster N

2019 Hyundai Veloster NOdpri galerijo
Nissan Xmotion Concept Nissan Xmotion Concept: med znanstveno fantastiko in spokojnostjo Mercedes-AMG CLS53 Mercedes-AMG 53: trije novi modeli bodo dobili tretma AMG 53 all-new-dacia-duster-embargo-300817-08h00-uk-1 Dacia Duster: prenova je še kako očitna 2019 Volkswagen Jetta Volkswagen Jetta (2019): ljudski avto je dočakal svojo tehnološko prenovo · · · ·