21. junij je svetovni dan joge: to so najbolj odštekani načini, kako jo lahko prakticiraš
Utrip mesta · zdravje & lepota

Joga je oblika rekreacije, ki jo lahko vadimo kjerkoli in kadarkoli – in da bi bili vaši začetki lažji, smo zbrali najbolj odštekane načine, kako jo lahko prakticirate. In odličen trenutek za obrnitev novega lista v vašem življenju je prav danes – 21. junija, ko je svetovni dan joge!

Joga je vadba, ki krepi telo in duha, popolna pa naj bi bila za doseganje psihičnega, fizičnega in duhovnega ravnovesja.
In prav danes je popoln dan, da jo začnete prakticirati, saj je 21. junij svetovni dan joge!

Najbolj odštekani načini, kako lahko prakticiraš jogo:

Lemoga

Uro joge z lemurji ponuja angleški podeželski hotel Armathwaite Hall Hotel, ki obiskovalcem omogoča, da najdejo svoj mir tako, da se povežejo z naravo in majhnimi igrivimi bitji, lemurji. Menedžerjem hotela se ta ideja zdi koristna, ker preživijo veliko časa z živalmi in vedo, kakšen terapevtski učinek imajo lemurji na hotelsko osebje. In zdaj so želeli, da tudi obiskovalci izkusijo blagodejne vplive teh živali.

Kozja joga

Kozja joga je otrok Lainey Morse, ki je kupila farmo s kozami in le-te začela vzgajati kot hišne ljubljenčke, kmalu pa jih je začela uporabljati tudi v terapevtske namene. ovrstna vadba izboljša zdravje, prožnost in še bolj kot klasična joga zniža raven stresa. Koze se med vadbo prosto sprehajajo med ljudmi ter plezajo po njihovem hrbtu in trebuhu.

Joga v kiltu

Ljudje jogo izvajajo na tisoč in en način. Eni so pri tem izjemno ustvarjalni, kot na primer dva Škota, ki sta se izvajanja lotila zgolj v kiltih.

BierYoga

Eni pravijo, da se po napornem dnevu nič ne prileže bolj kot hladno pivo. Spet drugi stres iz sebe splaknejo z joga vajami. BierYoga združuje oboje. Pivo in jogo. Joga s pivom se je rodila v Berlinu, ki velja za središče inovativnosti, kar koncept joge BierYoga samo potrjuje. Trenutno se tovrstne seanse joge – te tradicionalno temeljijo na individualnosti, tu pa je poudarek na druženju – izvajajo le v Nemčiji in Švici.

shutterstock_1110632132 Vnetje mehurja ali cistitis: zakaj nastane in kako ga preprečiti “Tatuji iz sončnih opeklin”: poletni trend ali norost? “Tatuji iz sončnih opeklin”: poletni trend ali norost? Kako preprečiti in pozdraviti razcepljene konice Hud trik: kako preprečiti in pozdraviti razcepljene konice shutterstock_187218467 Preden se odločiš za zvezdice, moraš nujno vedeti tudi to ·