Young woman in autumn forest
V zraku · buzz buzz

Dobro jutro, danes je prvi jesenski dan! Po temperaturah sodeč bi rekli, da je jesen tukaj že lep čas. Koledarsko gledano pa je 23. september dan, ko se tudi uradno poslovimo od poletja in počasi zajadramo zimi naproti. Tukaj je nekaj nasvetov, kako preživeti prvi jesenski dan in vse dni za tem.

Čas, ko se nam narava pokaže v vsem svojem blišču in barvah, v vinogradih je čas trgatev, čas druženja, kostanjevih piknikov in izletov v naravo. Jesen je najlepši letni čas za marsikoga. In kaj jesenskega lahko počnemo že kar na prvi dan prestopa v to bogato sezono ter kaj nas še čaka?

Okrasite hišo in dodajte v prostor vonj jeseni.

Vsaka sezona ima nekaj svoji okraskov. Uporabite domišljijo in dodajte želod, buče, ter drevesno listje. Ko ste že ravno pri tem pa ne pozabite še na dišeče svečke z jesenskimi vonji (buče, cimet, vanilija, jabolka) – prav tako ne pozabite še na mila za roke ter gele za tuširanje.

Pecite!

Jesen je idealen čas, da spečete jabolčne ali bučne pite, torte iz cimeta in jabolk ter ingverjeve piškotke.

PREBERITE ŠE: Glasba: Jesenska playlista

Pojdite v jesenske nakupe.

Nakupite nekaj kosov za jesen in prihajajočo zimo. Dolge hlače, plašči, škornji in čevlji ter nakit. Ne pozabite na tople barve (rdeča, oranžna, rumena in rjava) ter zabavne dežnike za deževne jesenske dni.

Sprehodite se po prvem odpadlem listju.

Ni lepšega kot sprehod ali skakanje po kupu šelestajočega listja.

Povabite sorodnike na kosilo.

Topel obrok, ki ga pripravimo počasi in z ljubeznijo, bo sprostil vas in razveselil vaše goste. V sončnem popoldnevu boste tako uživali v družbi najdražjih ter okusnih obrokih.

Ne pozabite na Halloween.

Praznik, ki razveseljuje otroke vseh starosti in nam odraslim dovoli še eno maškarado več, je le še razlog več, zakaj imamo tako radi jesen.

Pogrejte se s kuhanim vinom.

Lokali bodo kar hitro začeli s ponudbo kuhanega vina, pa tudi s stojnic bo kmalu zadišalo po njem. Še zmeraj pa si ga lahko pripravite doma. Če niste velik ljubitelj kuhanega vina, lahko poskusite s punčem ali likerjem.

Pa lep prvi jesenski dan vam želimo!

Isola La Gaiola, Italija Najbolj nenavadni otoki na svetu prenos Cult Movie Cards: igralne karte z ilustracijami kultnih filmov PicMonkey Collage1 Zakaj milijon in pol balonov v zraku naenkrat ni dobra ideja? o-FIRST-DATE-MAN-facebook 10+ kreativno nenavadnih, a super idej za prvi zmenek