shutterstock_1092150557
V zraku · buzz buzz

Vsi imamo male sladke razvade, za katere zapravimo več denarja, kot bi načeloma smeli. Ampak na čem zapravljamo denar, pa se morda sploh zavedamo in ali bomo to sploh kdaj resnično rabili?

Koliko denarja porabite za nepotrebne stvari, brez katerih bi lahko popolnoma normalno funkcionirali?

1. Članstvo v fitnesu. Najboljša vadba na svetu je hoja, če pa želite oblikovano telo, delajte sklece, trebušnjake, plank … Vse to lahko naredite doma.

2. Kamera. Če se s fotografijo ne ukvarjate profesionalno, potem je dovolj dober tudi vaš telefon oziroma je lahko veliko boljši kot pa poceni kamera.

3. Multivitamini. Obiščite zdravnika, ki vam bo povedal, kateri vitamini vam manjkajo (ion če vam sploh), pa potem sestavite jedilnik s primerno hrano.

4. Poročna obleka. Ne kupujte obleke, ki jo boste imeli na sebi 1-krat v življenju. Raje si jo izposodite.

5. Voda v plastenki. Raje kupite dobro stekleničko in vanjo dolivajte vodo. Učinek je enak.

6. Fiksni telefon. Danes imamo vsi mobilne telefone, fiksni telefon je nepotrebno zapravljanje denarja.

7. Oblačila za trening. Kaj manjka običajni trenerki in beli majici?

8. Igračke. Več je igračk, bolj se ubija otroška domišljija.

9. Vse za detoks. Mešalniki, multipraktiki in drugi izdelki za pripravo različnih sokov so v tem primeru nekoristni, saj za razstrupljanje telesa potrebujete samo vodo.

10. Navigacijski sistem. Vsak pametni telefon ima GPS, tako da posebne naprave za to ne potrebujete.

11. Igračke in obleke za hišne ljubljenčke. To je pomembno samo lastnikom, živalim je popolnoma vseeno, če se igrajo s kepo volne ali z drago igračko, in ali jih boste oblekli ali pa tudi ne.

12. CD-ji in DVD-ji. Obstaja kar nekaj spletnih trgovin, kjer lahko KUPITE glasbo in filme (ne ukradete) in jih nato samo predvajate.

13. Zavarovanje za plačilno kartico. Če pride do kraje vaše kartice, je najboljša zaščita blokada računa.

14. Sladke malenkosti za kopel. Šampon, gel in gobica so vse, kar potrebujete. Vse ostalo je nepotrebno zapravljanje.

15. Aplikacije za telefon. Če neko aplikacijo prenesete brezplačno, se nato velikokrat izkaže, da morate za njo plačati, če želite, da bi delovala tako, kot mora. Če ste do zdaj zmogli brez nje, boste še naprej.

16. Slamice. Res je, da so poceni, ampak so nekoristne in ni potrebe, da na njih zapravljate denar.

17. Podaljšana garancija. Takoj, ko plačate podaljašno garancijo za nek proizvod, ste denar vrgli skozi okno. Če se vam izdelek pokvari, ga dajte na popravilo ali pa kupite novega. Sicer pa ima skoraj vsak izdelek vsaj dve leti garancije.

18. Psi in mačke z rodovnikom. Če ljubite živali, vam to ne bo pomembno.

19. Glasbeni instrumenti. Če želi vaš otrok igrati glasbilo, ga vpišite v glasbeno šolo. Če se bo držal namena, ga potem presnetite s kitaro ali drugim glasbilom.

20. Vabila na poroko. V vsakem primeru boste morali poklicati vsakega gosta posebej in preveriti, ali se bo udeležil vaše poroke. Vabila so sicer lahko eden večjih stroškov pri organizaciji poroke.

21. Naprava za shranjevanje umazanih plenic. Vzemite plenico, dajte jo v vrečko in vrzite v smetnjak.

22. Cvrtnik. Da bi ocvrli krompirček (če že res morate), lahko uporabite ponev, olje in mrežasto zajemalko.

23. Knjige receptov. Če niste od mame ali babice dobili knjige receptov, zagotovo ne rabite ponjo v knjigarno. Preprosto pojdite na internet.

24. Orodje. Vsekakor je pomembno, da je v vsaki hiši izvijač, vrtalnik, kladivo, itd. Ampak ne zapravljaljte denarja za naprave, ki jih uporabite enkrat v življenju.

25. Oblačila. Če se niste resnično zredili, shujšali ali pa oblačila uničili, izprali, raztrgali, potem novih oblačil ne potrebujete.

Ljudje se te bodo zapomili: triki, ki te v trenutku spremenijo v najočarljivejšo osebo v prostoru Ljudje se te bodo zapomili: triki, ki te v trenutku spremenijo v najočarljivejšo osebo v prostoru Geni so čudežni: 5+ nepričakovanih stvari, ki jih otrok podeduje od OBEH staršev Geni so čudežni: 5+ nepričakovanih stvari, ki jih otrok podeduje od OBEH staršev Nikoli ni prepozno: 10 zvezdnic, ki so imele prvega otroka po 40. letu starosti Nikoli ni prepozno: 10 zvezdnic, ki so imele prvega otroka po 40. letu starosti Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja! Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja!