cover
V zraku · buzz buzz

V fotografiji se vse vrti okoli svetlobe in perspektive in nikjer ni to bolj izraženo kot v seriji 25 dvoličnih fotografij, kjer glavni motiv in njegova senca govorita drug mimo drugega in kjer so sence za trenutek ‘stopile iz sence’. Ob tem je treba dodati, da nobena od fotografij ni šla pod nož slavnega kirurga fotomanipulacije dr. Photoshopa, in je torej vse kar vidite povsem naravno.

Motiv in senca sta običajno del iste zgodbe, toda ne ko gre za te primere, kjer jo tolmačita različno, velikokrat celo diametralno nasprotno. A oba verziji govorita resnico. Dejstvo je, da s pravo perspektivo, pravo količino svetlobe in ob pravem času lahko ustvarimo smešne, tajinstvene fotografije z močno sporočilno vrednostjo. Včasih je ta izražena na bolj posreden, včasih pa na zelo ekspliciten način, kot boste videli v nadaljevanju. In nekaj občutka za perspektivo in čut za opažanje sta rodovitni humus za zabavne in umetniške fotografije, četudi nimate najboljše fotografske opreme. Ker fotograf je tisti, ki naredi dobro fotografijo, ne fotoaparat.

PREBERITE ŠE: Brata, ki potujeta v preteklost preko odbite manipulacije fotografije

Odpri galerijo
cover-oldspicebrasil Po vsej verjetnosti najbolj bizaren oglas z brazilsko tematiko – Old Spice | Drill to Brazil cover-zivali 30+ oglasov, ki nas opominja na človeško krutost proti živalskemu svetu cover-strah-pred-visino 30+ fotografij ob katerih se vam bo zavrtelo v glavi cover-djokovic Djoković in Dimitrov odplesala striptiz med premorom · ·