Urbana "drevesna" hiša
Utrip mesta · arhitektura

Urbana drevesna hiša 25 Verde, ki je pred mestnim hrupom in onesnaževanjem zaščitena s 150-imi drevesi, z inovativnim dizajnom dovoljuje uresničitev naših otroških sanj. Le kdo si kot otrok ni želel svoje hiše na drevesu?

Inovativen dizajn urbane drevesne hiše 25 Verde, ki obdana z drevesi svoje prebivalce ščiti pred hrupom in slabim zrakom, je delo italijanskega arhitekta Luciana Pie. Idealistični vizionar, prepričan, da lahko ljudje živijo v harmoniji z naravo tudi v urbani džungli, je v uresničevanju svoje “zelene” vizije ustvaril 25 Verde, stanovanjski kompleks, ki ga najdemo v italijanskem Torinu. Petnadstropno zgradbo na zunanjem delu krasi pravi vertikalni gozd, saj si je arhitekt zamislil zgradbo, ki jo obdajajo drevesa in deluje kot sanjska drevesna hiša za odrasle. 25 Verde je prava izbira za vse, ki so si kot otroci želeli svojo hišico na drevesu, saj svojim prebivalcem ponuja možnost umika v varno zavetje 150-ih dreves, ki nimajo le estetske funkcije, ampak hišo zaščitijo tudi pred mestnim hrupom in onesnaženostjo.

PREBERITE ŠE: Skladišče prenovljeno v sodobno stanovanje s spuščeno notranjo teraso

Urbana "drevesna" hišaOdpri galerijo
Steklena hiša Purepods Steklena hiša na Novi Zelandiji za opazovanje zvezdnatega neba Vila, ki spominja na vesoljsko ladjo Waterstudio: Sodobna hiša, ki spominja na vesoljsko ladjo OFIS Arhitekti: Villa Criss-Cross Envelope OFIS Arhitekti: Slovenski arhitekti preobrazili staro vilo v sodobno kocko 3042920-poster-p-1-egypt-is-building-a-650-foot-tall-pyramid-skyscraper V Kairu bo zrasla nova ”piramida” – nebotičnik · · ·