Ilustracije, ki slikajo našo odvisnost od pametnih telefonov
V zraku · buzz buzz

Pravijo, da je zombi apokalipsa pred vrati, a če se malce ozremo naokoli, je ta že nekaj časa tu. Ob pogledu na obljudene ulice v večjih mestih se včasih zazdi, da po pločnikih namesto ljudi hodijo živi mrtveci. Takih se je že prijelo ime pešci-zombiji, saj hodijo brez občutka za smer, njihova pozornost pa je namesto na dogajanje okoli sebe usmerjena v zaslon pametnega telefona. To pa je le eden izmed dokazov, da smo postali odvisni od pametnih telefonov.

Odvisnost od pametnih telefonov ni več le neka preteča nevarnost. Odvisnost je tu in marsikdo je zabredel že zelo globoko. In čeprav nam tovrstna tehnologija dajejo občutek, da smo med sabo povezani bolj kot kdajkoli, pa je to le iluzija. Telefoni so postali nadomestki za prijatelje, povzročili so, da smo v nekaj letih pozabili kaj pomeni druženje, kaj pravi pogovor. To spoznamo skozi serijo smešnih a hkrati globokih in smrtno resnih ilustracij, ki nam nastavljajo ogledalo.

PREBERITE ŠE: Facebook: kako se znebiti odvisnosti?

Bi nam bilo bolje brez pametnih telefonov ? Je ta močno vplival tudi na vaše življenje? Delite z nami svoje mnenje na Facebooku.

Doba pametnih telefonov ali smrt pogovora.Odpri galerijo
Ženski orgazem Zabavni eksperimenti: Kako deluje ženski orgazem [video] cover-bruce-lee Bruce Lee v telesu 5 letnika Samo še en dan v življenju Dana Bilzeriana. Dan Bilzerian – profesionalni pokeraš in kralj Instagrama je utelešenje hedonizma BASE jump v Dubaju Nori BASE skoki s padalom z najvišje stanovanjske stavbe na svetu Princess Tower [video] ·