Zložljiva čelada iz papirja EcoHelmet
V zraku · dizajn · Utrip mesta · šport

Sistemi izposoje koles, kot je Bicikelj, po svetu rastejo kot gobe po dežju. Sistem ima žal eno napako. Ne omogoča izposoje čelad, zato se večina kolesarjev naokoli prevaža brez nje. 28-letna industrijska oblikovalka Isis Shiffer je bila sita prenašanja svoje okorne čelade, zato je izdelala zložljivo kolesarsko čelado iz lepenke, EcoHelmet, ki se zapre kot knjiga in zloži na velikost banane.

EcoHelmet je zložljiva kolesarska čelada iz lepenke za enkratno uporabo. Isis Shiffer jo je izdelala, ker je bila sita prenašanja svoje okorne kolesarske čelade.

Okolju prijazna žepna kolesarska čelada je v prvi vrsti namenjena tistim, ki redno uporabljajo sistem izposoje koles, kjer si kolesarji lahko izposodijo kolo, čelade pa ne.

Ker je prenašanje klasične čelade za marsikoga nepraktično in moteče, se je rodil EcoHelmet, ki bo na voljo v prodajnih avtomatih na postajališč za izposojo koles.

PREBERITE ŠE: Fend – zložljiva kolesarska čelada, ki zasede dve tretjini manj prostora

Na voljo bo po dostopni ceni (manj kot 5 evrov), ideja pa je, da EcoHelmet po uporabi vrnemo v poseben koš za čelade, ki bodo stali na postajališčih.

Mrežasta čelada iz recikliranega papirja je prestala vse potrebne teste in varuje glavo pred padci in udarci ravno tako zanesljivo kot čelade s podlago iz polistirenske pene.

Galerija – papirnata zložljiva kolesarska čelada EcoHelmet:

Zložljiva kolesarska čelada EcoHelmetOdpri galerijo

Wipebook pro Wipebook Pro: piši briši rokovnik, ki nas popelje v otroške dni Knjiga Designed by Apple in California Apple izdal knjigo s 450 fotografijami svojih izdelkov Librottiglia - knjiga na steklenici vina Librottiglia: knjiga namesto etikete – kratke zgodbe na steklenici vina Električno kolo Noordung Angel Edition Noordung Angel Edition – slovensko električno kolo s prenosnim zvočnikom · · · · ·