3 bistvene stvari, ki bodo zelo, zelo izboljšale vajin seks
V zraku · odnosi

Spolnost ni vedno dobra izkušnja sama po sebi, saj je vanjo treba vložiti nekaj truda ter si dovoliti čas za raziskovanje in učenje. Nikakor ne smeta skrbeti, če med vama trenutno spolnost peša, saj jo lahko spremenita in to so bistvene stvari, ki jih morata spremeniti.

Čisto vsi pari doživijo obdobja, ko spolnost med njima peša, kar pa ni nujno znak, da je med njima kaj narobe. Užitek v spolnosti namreč ni stvar sreče, lepega telesa in videza ali talenta, temveč gre za kombinacijo raznolikih dejavnikov in marsičesa se lahko naučita.

Za začetek je pomembno, da ugotovita, ali sta spolno kompatibilna, nato pa se osredotočita na stvari, ki bodo drastično izboljšale vajino spolno izkušnjo.

Pogovor o spolnosti

Čeprav postaja naša družba vse bolj odprta, nam je še vedno pogosto težko načeti pogovor o spolnosti. Zapletamo se v stare vzorce vedenja, ne da bi raziskovali, kaj obema zares odgovarja v postelji. In to je navada, ki jo bosta morala opustiti.

Če vam določeno početje vašega partnerja med spolnim odnosom ustreza, to mu tudi povejte. Isto velja pri obratni situaciji – če vam kaj ne ustreza, ne smete trpeti, temveč povejte jasno, da tega ne marate.

Zakaj imata spolne odnose?

Morata se vprašati, zakaj občujeta – zaradi vzajemne privlačnosti in potrebe ali zato, ker želita na tak način doseči nek kompromis. Če bosta spolnost uporabljala kot orodje, da zgladita spore med vama, se to lahko konča slabo, in sicer se bodo nerazrešeni konflikti vrnili v še močnejši obliki, spolnost pa se vama lahko celo priskuti.

Pomembno je tudi, da nimata prevelikih pričakovanj, ker je včasih spolni odnos zelo dober, včasih malo manj in to je popolnoma normalen pojav. Kot pravijo, kvaliteta pred kvantiteto.

Samozadovoljevanje

Ne smeta pozabiti na samozadovoljevanje, saj je poznavanje lastnega telesa ključnega pomena pri spolnosti. Igranje s svojim telesom je eden izmed načinov, kako ugotoviti, kaj vama ustreza in kaj ne.

Drugi načini, kako lahko izboljšata spolnost

  • Joga je vadba za telo in za um – zaradi rednega izvajanja joge bosta fleksibilnejša in v stiku s seboj, kar je predpogoj za zdravo in celovito spolno življenje.
  • Ne pozabita na dihanje – v spolnosti je anksioznost normalna, z dihanjem pa se lahko umirita in sprostita.
  • BODITA SPONTANA!
10 skrivnosti dolge in uspešne zveze, ki ti jih nihče ne pove 10 skrivnosti dolge in uspešne zveze, ki ti jih nihče ne pove Ne pristani na manj: stvari, ki si jih zaslužimo vsi, ko smo v zvezi Ne pristani na manj: stvari, ki si jih zaslužimo vsi, ko smo v zvezi shutterstock_1296598663 Top ideje za pomladne zmenke v Sloveniji shutterstock_247411297 3 Tega vprašanja se ženskam nikoli ne postavi: besede, ki bolijo najbolj na svetu! ·