Svetlana Jaćović (Svetlana Jaćović), kolekcija Kolekcija "S" // Collection S
Utrip mesta · moda

Tretji dan LJFW so se predstavile znamke: maja štamol, Young@Squat, Dejan Popovic (RS), Sanija Reja Aske, Svetlana Jaćović, niOka in Sofia Nogard.

maja štamol (Maja Štamol Droljc), ime kolekcije: SHEONA

“”Z glavo v vesolju in nogami trdno na tleh” je kolekcija, ki združuje dnevne kreacije in kreacije za posebne priložnosti. Sledi svetovnim trendom, a ne preveč. Samozavestna in karizmatična. Ponavadi v črnini, tokrat posega tudi po barvah in se blešči. Kreacije so zaživele v kombinaciji z avtorskim nakitom Maje Štamol, torbicami Mure Pehnec in z atraktivnimi čevlji, izdelanimi v Kopitarni.”

maja štamol (Maja Štamol Droljc), kolekcija SHEONAOdpri galerijo

Young@Squat (Timotej Bistan, Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič), ime kolekcije: Vincent & Christina

“Sezono jesen-zima 16/17 je navdihnil par Vincent Gallo in Christina Ricci. Avantgardni moški je oblečen v nenavadne barve in nove kombinacije osnovnih kosov, kot sta suknijč in jeans jakna. Temačno-romantična ženska nosi izjemno ženstvene sodobne silhuete, ki jim ostrino dodajo sveže kombinacije teksturiranih in vzorčastih materialov. Kolekcijo povezuje igra z detajlom razporka.”

Young@Squat (Timotej Bistan, Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič), kolekcija Vincent & ChristinaOdpri galerijo

Dejan Popovic (Dejan Popovic), ime kolekcije: Pockets Full of Stones ss2016

“Kolekcijo “Pockets full of stones” je navdihnila smrt koralnih grebenov. Raznolik in pisan ekosistem, ki se spremeni v nič, ostane le še smrt v beli in modri. Paleta barv je bila omejena na belo ter različne odtenke modre, od svetle, skoraj flourestenčne, do temnih tonov. Kolekcija deluje omejeno, a je hkrati zelo fluidna, ostre oblike se pogosto razcvetijo v plisirane materiale in žive vzorce.”

Dejan Popovic (Dejan Popovic), kolekcija Pockets Full of Stones ss2016Odpri galerijo

Sanija Reja Aske (Sanija Reja), ime kolekcije: ViennaWien

“Kolekcija za jesen/zimo 2016 ViennaWien se vrti okoli zgodbe o naivni mladi zaljubljenosti. Navidezno romantična in igriva, s skritim podtonom nagajivosti. Ljubezen, ki je kot iz starih črno-belih filmov tridesetih let, kombinirana s sodobnim časom.”

Sanija Reja Aske (Sanija Reja), kolekcija ViennaWienOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: 2. dan LJFW 2016: doza mode naravnost “v žilo”

Svetlana Jaćović (Svetlana Jaćović), ime kolekcije: Kolekcija “S” // Collection S

“Popolnost geometrije. Sublimacija. Sinergija. Sinteza. Optične iluzije. Kolekcija S je nastala v procesu raziskovanja geometrijskih oblik in osnovnih zakonitosti geometrije kot veje matematike, ki se ukvarja s preučevanjem funkcij in odnosov med prostorskimi oblikami – geometrijskimi telesi: površino, črto in točko. V modnem oblikovanju je fokus kolekcije na preučevanju funkcij in odnosov med materiali, njihovi sinergiji in različnosti, ki v popolni izvedbi dajejo enoto, ki deluje v svoji različnosti. V kolekciji so vidni tudi vplivi vzhodnjaških arabesk, optične iluzije, ustvarjene z osnovnimi geometrijskimi telesi.”

Svetlana Jaćović (Svetlana Jaćović), kolekcija Kolekcija "S" // Collection SOdpri galerijo

niOka (Nika Ravnik), ime kolekcije: JA MAA VOS

“JA MAA VOS je ženska kolekcija oblačil, inspirirana po nizozemskem umetniku Janu Maartenu Voskuilu. Njegove izvirne prostorske slike temeljijo na geometrijskih načelih. Z ustvarjanjem tridimenzionalnih umetnin prikliče dvoumne okrogle površine. Asimetrična dela kažejo na neskončno področje “prostih oblik”, ki vodijo k še bolj izpopolnjenemu opusu.”

niOka (Nika Ravnik), kolekcija JA MAA VOSOdpri galerijo

Sofia Nogard (Mija Curk, Boštjan Mljač), ime kolekcije: IZKORENINJENI // ERADICATED

“Kolekcija je zgodba o skupnosti ljudi v ne tako oddaljeni prihodnosti, ki se končno osvobodi digitalne/virtualne tehnologije in zaživi znova, mogoče nekje globoko v gozdu oziroma v nekem naravnem, prvinskem okolju, daleč od ponorelega sveta. Je zgodba o ljudeh, ki so na nek način prisiljeni začeti znova ali pa le spremeniti obstoječe. Tudi kar se oblačenja oziroma oblačil tiče.”

Sofia Nogard (Mija Curk, Boštjan Mljač), kolekcija IZKORENINJENI // ERADICATEDOdpri galerijo
''Neolikan'' nakit Nakit za tiste, ki radi preklinjajo MiroMisljen (Miro Misljen), kolekcija Samotna gora // Lonely mountain 2. dan LJFW 2016: doza mode naravnost “v žilo” Ana Jelinič (Ana Jelinič), kolekcija: 798 Hz 1. dan LJWF 2016: vroče z modne piste v Ljubljani Ljubljana Fashion Week LJFW 2016: Janja Videc na ljubljanskem tednu mode s kolekcijo INANNA · ·