Riževa solata
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Po novem letu kaj hitro pozabimo na novoletno resolucijo, da se bomo v novem letu prav zares prehranljevali le še zdravo. Največkrat so zato krivi naporen delovnik, pomankanje časa in vabljiv avtomat z nezdravimi prigrizki.

Ker “zdravo” ne pomeni zgolj sadje in narezano zelenjavo, smo pripravili tri okusna kosila, ki jih pripravimo zvečer in naslednji dan vzamemo s seboj. Zagotovo bodo poživila našo vsakodnevno rutino in z le nekaj predpriprave spremenila našo dolgočasno malico v pravo gurmansko dogodivščino.

1. Riževa solata s tuno

Riž skuhamo in pustimo, da se ohladi. Nasekljamo svojo najljubšo zelenjavo, na primer češnjevce, olive, papriko in korenček, dodamo fižol, koruzo in čičeriko ter stresemo v posodo. Dodamo riž, tuno in začimbe po želji. Odlična izbira bodo sol, poper, bazilika in peteršilj. Začinimo še z nekaj olivnega olja in malo limone in solata je nared za polnjenje posodic za s sabo.

2. Humus namaz

Humus se odlično poda k narezani zelenjavi, čapatijem in polnozrnatemu kruhu. Odpremo pločevinko s čičeriko in jo dobro odcedimo. Nasekljamo česen in peteršilj. Ožamemo polovico limone. Vse sestavine stresemo v mešalnik, dodamo žličko tahinija, nekaj vode in olja ter dobro zmešamo. Po okusu začinimo s poprom in soljo in okusen ter zdrav namaz je pripravljen.

3. Ovsena kaša z banano

Ovseno kašo skuhamo v riževem mleku in ohlajeni dodamo žlico medu ter kokosovo moko. Čez noč pustimo v hladilniku in zjutraj v zmes nasekljamo še banano. Tako pripravljena kaša je odličen zajtrk, za vse sladkosnede pa tudi zdravo kosilo za s sabo.

153505933 Čokoladna torta z makom ·