photo-1490129375591-2658b3e2ee50
V zraku · odnosi

Prej boste prenehali verjeti v te bajke o ljubezni in odnosih, bolje bo. In tukaj so tri najpogostejše iluzije, zaradi katerih nam veze velikokrat propadejo.

Že od otroštva nam polnijo glave z idejami o ‘princu na belem konju’ ter o ‘srečno do konca svojih dni’. Potem nekoliko odrastemo in spet nas pozdravijo najstniške serije o najlepšem dekletu, ki se zaljubi v največjega ‘upornika’ na šoli. Ta se nato spremeni in pokaže svojo nežnejšo plat … Za tem so na vrsti razne romance in romantične komedije, ki so samo pika na i vsem napačnim predstavam, ki so se oblikovale že v otroštvu. Naenkrat smo v svojih tridesetih in v ljubezni tako zelo nesrečni … In prej boste prenehali verjeti te 3 iluzije o ljubezni, prej boste srečni!

Princ na belem konju

Prepričanje, da morate potrpežljivo čakati na nekoga, ki vas bo ‘rešil’ in ‘osrečil’, je precej nevarno. Pravzaprav za srečo ne potrebujete nikogar. Namesto da iščete moškega, ki bo ustrezal vaši romantični predstavi, poiščite nekoga, ki bo z vami ravnal s spoštovanjem in vas obravnaval kot enakopravnega partnerja.

“On želi, da ga rešim.”

Čeden mladenič z žalostno življenjsko zgodbo? Oh, prav gotovo je čakal samo vas, da bi mu pomagali in ga ‘popravili’. Ah, kje! Problematični fantje so problematični fantje, in ni ženske, ki bi moškega spremenila proti njegovi volji.

Sorodna duša

Lahko sploh opredelite, kaj razumete pod pojmom ‘sorodna duša’? Težko, kajne? Ne bodite razočarani, postavite se raje na trdna tla. Leta bodo namreč bežala, vi pa boste po možnosti iskali nekaj, v kar niti sami niste prepričani.

Dober in zdrav odnos lahko imamo samo s tistimi, ki spoštujejo našo individualnost in katerih individualnost spoštujemo sami. Razmerje nikoli ne sme biti samo sebi namen, temveč izbira, ki smo jo naredili zavestno in odgovorno, z veliko, veliko ljubezni.

dani-vivanco-557423-unsplash Tolikokrat se med rjuhami igrajo srečni pari shutterstock_362606126 Intimni trenutki, ki bi jih moral doživet vsak par vsaj enkrat BeFunky Collage Ilustracije, s katerimi se lahko poveže vsak par 5 načinov, kako se naše telo odzove na razhod 5 načinov, kako se naše telo odzove na razhod · · · ·