dmitriy-t0WEOR9h8h4-unsplash
V zraku · odnosi

“V ljubezni je vedno nekdo, ki poljubi in nekdo, ki nastavi ustnice.” – Francoski pregovor

Ob dobrem poljubu se vam zašibijo kolena, dobili boste potne dlani in pospešil se vam bo srčni utrip. Pa se vam to sploh zgodi?? Zapisali smo tri največje napake, ki jih ne glede na izkušnje morda še vedno delate pri poljubljanju s svojim partnerjem.

Agresiven začetek

Življenje ni film. Tisto, kar prikazujejo na filmskem platnu, je ponavadi daleč od realnosti in ugodja. Na primer, agresivno poljubljanje ne bo sprožilo strasti, ampak bo vam in partnerju/-ki pustilo bolečino in vaju s tem odvrnilo od nadaljnjega poljubljanja. Namesto tega raje poljubljanje začnite z mehkimi dotiki ustnic in nežnimi poljubi, ki pa se počasi stopnjujejo v hitrosti in intenzivnosti. Opazujte signale njegovega/njenega telesa, dihanje in srčni utrip. Ta ritem vam bo povedal, ali ste na pravi poti.

Premalo jezika

Nihče ne mara agresivnega potiskanja jezika v usta med poljubljanjem, toda tudi zadrževanja jezika ne bo izvabilo želenega učinka. Začnite poljub z zaprtimi ustnicami, nato ugriznite njegovo/njeno spodnjo ustnico, jo nežno obliznite z jezikom, nato se počasi dotaknite njegovega jezika in se prepustite trenutku.

Napačno ciljanje

Med poljubljanjem boste morda ugotovili, da je vdihavanje zraka dobro za vaše počutje. Ko se ločite od njegovih ustnic, boste morda želeli nežno preiti na njegov obraz ali čelo. A ta nežen trenutek lahko pokvari napačno ciljanje. Morda ga/jo boste nerodno poljubili na nos, morda celo v nos, ali pa mu/ji po pomoti obliznili brado. V tistem trenutku najbrž tudi vaš partner ne bo vedel kako odreagirati, zato je morda najbolje, da nadaljujete z običajnim poljubljanjem naprej, kot da se nič ni zgodilo. :)

aditya-ali-lHKm9bsCpTA-unsplash Obrekujejo, se pritožujejo in se v vse vmešavajo: takšni so ljudje brez čustvene inteligence! couple-1845334_1920 Obljubila sem ti, da bom s teboj, za vedno! feet-2605664_1920 4 ovire, zaradi katerih v spolnosti ne uživaš toliko, kot bi lahko, in kako to rešiti woman-4372317 Sporočilo psihologinje: “Niste depresivni, samo obdani ste z norci!” ·