3 nekoliko srhljiva načina, kako si pari sčasoma postanejo podobni
V zraku · odnosi

Ko začnemo odnos z nekom novim, se naše življenje v veliki meri spremeni, ne da bi to sploh opazili. Ena takšnih sprememb je tudi ta, da si s partnerjemo postanemo neverjetno podobni. In to vsekakor dokazujejo ti 3 srhljivi načini.

Ko partner vstopi v naše življenje, za nas postanenajpomembnejša oseba, s katero si delimo čisto vse. Z njim se smejemo, jočemo, kuhamo, kregamo, pospravljamo …, zato ni nenavadno, da si pari sčasoma postanejo čisto preveč podobni.

Zanimivo je tudi to, da lahko na osnovi našega partnerja, drugi ljudje veliko izvedo tudi o nas samih, kar še dodatno dokazuje, kako pomembna je vez med dvema osebama.

To so 3 srhljivi načini, kako si pari sčasoma postanejo podobni. Kateri med njimi veljajo za vaju?

Podobna mimika

Ko smo z nekom v tesnem odnosu, se pogosto zgodi, da začnemo pri nebesedni govorici uporabljati podobne mimike. To pomeni, da uporabljamo podobne mišice, kar tudi pripomore k temu, da naše poteze čez čas postanejo čisto preveč podobne.

Poseben jezik in izražanje

Partnerja pogosto nekoliko spremenita način govorjenja in besede, ki jih najpogosteje uporabljata. Sestavita nekakšno mešanico izražanja drug drugega.

Pari, ki so dolgo skupaj, pa začnejo uporabljati posebne izraze. Izmislijo si ljubkovalna imena, razvijejo notranje šale in posebne signale, ki jih lahko uporabljajo tudi v javnosti, ne da bi jih kdo razumel.

Učenje o navadah drug drugega

Kar smo se naučili v primarni družini ima velik vpliv na vse, kar počnemo kasneje v življenju. V paru tako prinaša vsak svoje vrednote v neko novo nastajujočo družino oziroma partnerstvo. Seveda pa takšen prenos in mešanje vrednot, nazorov in navad ne pride brez občasnih konfliktov.

liana-mikah-1405151-unsplash Zakaj so tete v življenju svojih nečakov in nečakinj tako pomembne? Zakaj tako težko rečemo "ljubim te"? Zakaj tako težko rečemo “ljubim te”? today-in-tv-history-carrie-proposal1.jpg Kako se raziti s čudovito osebo, ki enostavno ni za nas mohamed-nohassi-UKX_DwNKXSA-unsplash Sokratova metoda za odkrivanje prave ljubezni: v primeru požara, koga boste rešili? Ženo ali otroka? ·