gordon-ramsay-masterchef-fox
Utrip mesta · kulinarika

Ah, Gordon Ramsay. Jezen, kritičen in neizprosni Gordon Ramsay. Če je kdo, ki ga morate poslušati, ko pride do obroka v restavraciji, je to slavni škotski kuhar, ki nima dlake na jeziku. In katera so tri zlata pravila, ki se jih je po mnenju Ramsayja v restavraciji treba držati?

Ne naročajte ‘dnevnih specialitet’.

Gordon Ramsay pravi, da so ‘specialitete’ tam zato, da se čim prej pojejo. Če je na meniju 10 specialitet, to niso specialitete. Kombinacija nenavadnih sestavin, ki jih še nikoli niste videli v skupaj? To je najbrž zato, ker se mora kuhinja teh sestavin nekako znebiti in je nekdo kuharju naročil, naj uporabi domišljijo.

Ne naročajte ‘najboljše pri nas’.

Tudi beseda najboljše je lahko zavajajoča. Na menijih se pogosto znajdejo jedi s pridevniki ‘znani’, ‘najboljši’ itd., a kdo lahko to zares trdi?

PREBERITE ŠE: RECEPT: VEGANSKI MANGOV SLADOLED, KOŠČEK NEBES

Najboljše vino za najnižjo ceno

Ramsay pravi, da moramo stremeti k temu, da dobimo najboljše vino za najnižjo ceno. Sommelier nam lahko priporoča vina, vedno pa vprašajmo za ceno. Če je cena steklenice pod 30 evrov, potem nikar ne oklevajmo.

Kaj je tisto, kar nas Ramsay želi naučiti? Ne bodimo naivni in ne bodo nam spraznili žepov. Zato se nikar ne zaletite in naročajte le znane chefove specialitete, ki jih kombinirate s steklenico rdečega vina, ki ga naročite, še preden sommelierju uspe prebrati ime na nalepki steklenice.

GOTH LATTE “Goth latte”: superčrna kava za vašo črno dušo Massimo_Bottura Začenja se Teden nezavržene hrane – v Slovenijo prihaja Massimo Bottura bistro biro Biró: novi bistro v Ljubljani, ki piše zgodbe za vsak okus · · · ·