Stiftsbibliothek admont, Avstrija
V zraku · buzz buzz

Ljudje so na tisoče let gradili ekstravagantne templje znanja, v katere bi lahko shranili najbolj dragocene in pomembne stvari človeštva. Od mogočnih dvorišč stare Aleksandrije do knjižnice v New Yorku – naša fascinacija s knjižnicami je dolga več kot dve tisočletji.

Če vam knjižnica ni ljub prostor, ga boste zagotovo vzljubili ob pogledu na osupljive fotografije knjižnic po svetu, katerih mogočna arhitektura vas bo pustila brez besed. V novi knjigi, ki jo je objavil Taschen, italijanski fotograf Massimo Listri, obišče nekatere najstarejše in najslavnejše knjižnice na svetu in ujame filmsko lepoto prostorov v objektiv.

Popotniško romanje ga vodi skozi spiralna stopnišča, velika lesena vrata in hodnike – med srednjeveškimi, klasičnimi knjižnicami ujame tudi knjižnice, ki so nastale v baroku in rokokoju, ki jih v knjigi podrobno predstavi. Vsako fotografijo spremlja tudi besedilo, ki zagotavlja ustrezen zgodovinski kontekst.

Osupljivo lepoto knjižnic, ujeto v objektiv, si lahko ogledate v galeriji slik.

Galerija slik – Najlepše knjižnice na svetu

Najlepše knjižnice na svetuOdpri galerijo
Skrivnostni in srhljivi: 10 krajev, ki jih ljudje z razlogom NISO OBISKALI že leta Skrivnostni in srhljivi: 10 krajev, ki jih ljudje z razlogom NISO OBISKALI že leta Nekoč 16-letni deček že 40 let hodi na opustošeni otok, da bi posadil eno drevo .. in danes je ta kraj neprepoznaven. Nekoč 16-letni deček že 40 let hodi na opustošeni otok, da posadi eno drevo na dan … in danes je ta kraj neprepoznaven 5 nejasnih stvari, ki jih počne moški, če si mu všeč. Smešne stvari, ki jih moški počne, ko mu je dekle všeč Postanejo močne individualke. Ženske, ki dolgo nimajo partnerja, so na koncu najsrečnejše · ·