fly 6
V zraku · tehnologija

Pozabite na fotoaparate na vaših mobilnikih, prihaja nova 360-stopinjska kamera 360 Fly, s katero boste lahko posneli celotno dogajanje okrog vas!

Ne moremo zanikati, da so kompaktni in zmogljivi telefoni prevzeli fotografsko industrijo za laične uporabnike. Z njimi lahko posnamemo vsak trenutek našega življenja, od sprehodov v naravi, pa do vratolomnega spusta s kolesom. Vendar pa bomo s takim snemanjem dobili kakovostne posnetke le iz ene točke pogleda. Torej ne boste mogli videti, kaj se je v tem času dogajalo okrog vas, in tako lahko izgubite priložnost, da bi ujeli dogajanje izven območja objektiva.

Letošnje poletje prinaša novost, ki bo odpravila takšne težave. Kamera 360 Fly bo posnela celotno dogajanje s prvim 360-stopinjskim optičnim objektivom in vam postregla s posnetkom, ki ga lahko gledalec nadzoruje. To pomeni, da bo ob predvajanju možno premikati pogled za 360 stopinj horizontalno ter 240 stopinj vertikalno.

Kamero so razvili pri podjetju VOXX Electronics v sodelovanju z EyeSee360 in predstavili beta različico dveh modelov – 360 Fly in 360 Micro Fly – z možnostjo snemanja v HD kakovosti. Obe kameri bo možno namestiti na športno opremo, stojala in mobilne naprave. Tako lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo neverjetne videe, ki se bodo postavili ob bok zdajšnjim ekstremnim posnetkom GoPro kamere. Ustvarjalci kamere obljubljajo tudi podporo iOS ter Android napravam, kar bo omogočilo takojšen prenos, obdelavo videa in objavo na družbenih omrežjih. Kamera bo vodoodporna do petih metrov globine in bo tehtala le 120 gramov.

360-stopinjske posnetke pričakujemo letošnje poletje, na uradni spletni strani pa lahko spremljate razvoj in napoved uradnega izida.

Kako bo kamera izgledala, si oglejte v spodnji galeriji.

Odpri galerijo
cover-iphone6 Je to novi iPhone 6? Cover-2HUVr_board_bluegrey_btm HUVr board – Lebdeči skate board Slika 5_Sonce - kopija 8 neverjetnih dejstev o vesolju test S 3D tiskom do nove manikure · · · ·