uHozLqpS8F1kAJ30S5IQIZRkqKP
Kulturni izbor · film

Jesenski hlad in skrajšan dan nas bosta hitro pregnala v zavetje hiše. Takrat je dobro imeti na zalogi kakšen dober film, da prežene dolgčas. Za navdih si lahko ogledate, kaj imamo za vas pripravljeni mi. To so filmi o ljudeh, ki so žrtvovali vse, da bi postali pisatelji.

To so filmi o ljudeh, ki so žrtvovali vse, da bi postali pisatelji. Upamo, da vam bodo med mrzlimi jesenskimi vikendi pregnali dolgčas.

Moulin Rouge (2001)

Film Moulin Rouge, nominiranec za oskarja leta 2001, je prava glasbeno-romantična poslastica. Christian se odloči, da bo zapustil udobje domače Anglije ter se odpravil po pisateljski navdih v Pariz. Tam spozna čudovito Satine in velika avantura, polna romantike in zapletov, se začne.

Besede (The Words, 2012)

Bradley Cooper je glavna zvezda filma Besede. Igra Rorya, ki nekega dne naleti na staro usnjeno torbo, v kateri najde zanimiv rokopis. Pretipka ga na računalnik. Ko njegova žena besedilo odkrije, misli, da je plod njegove domišljije.

Barska mušica (Barfly, 1987)

Henry Chinaski svoje dni zapravlja v baru. Večere posveti svojim pisateljskim projektom. Kmalu pa je postavljen pred veliko dilemo.

Sanjska služba (Post Grad, 2009)

Uspešna študentka Ryden želi po končanem študiju delati kot založnica knjig, vendar pa ima  z iskanjem službe kar nekaj težav. Po nekaj časa se poražena vrne domov, kjer se sooči z brezposelnostjo in razočaranjem sama nad sabo.


Johnny-English-3-1 Oktobra v kino: Johnny English in Michael Myers se vračata na zaslone ApostleTrailer Apostle, novi krvav film, ki prihaja na Netflix, je že zdaj oklican za “resnično osupljivega” you-lifetime-series-1014x570 Kritiki izbrali 10 novih serij, ki so to jesen definitivno vredne tvoje pozornosti g-pte70- 2018-0267 Nagrade emmy 2018: zmagovalci 70. podelitve televizijskih oskarjev · · · · ·