4 načini, kako izvedeš, ali so v tvojem Airbnbju skrite kamere
Utrip mesta · destinacija

Zadnje, kar si želite na svojem dopustu, je, da vas preko kamere nekdo na skrivaj opazuje. Kako preprečiti, da bi se vam to zgodilo?

V preteklosti se je že večkrat zgodilo, da so gostje, ki so svoje počitnice preživljali v Airbnb nastanitvah, v svojem začasnem domu našli skrite kamere. Airbnb-jeva pravila določajo, da morajo gostitelji o kamerah na posestvu, ki sicer v nobenem primeru ne smejo biti nameščene v spalnicah in kopalnicah, obvestiti platformo.

Verjetnost za to, da vas bo med počitnikovanjem v najetem stanovanju nekdo opazoval, je dokaj majhna, a v vsakem primeru previdnost ni preveč. Predstavljamo zato vam predstavljamo 4 načine, kako izvedeti, ali so v vašem Airbnbju skrite kamere.

1. Preglejte stvari, postavljene na nenavadna mesta.

Pred iskanjem skrite kamere se vprašajte, kam bi nekdo, ki bi vas hotel na skrivaj snemati, postavil kamero. Poseben poudarek dajte stvarem, ki so postavljene na mesta, kjer jih sicer ne bi pričakovali.

2. Poiščite odsev leče.

Kamero boste morda našli tudi tako, da izklopite vse luči v sobi in z lučko posvetite na mesta, kjer bi se lahko skrivala. Kamera namreč vsebuje lečo, ki bo v primeru, da boste nanjo posvetili, sprožila odsev. Na ta način boste ugotovili, ali se snemalna naprava skriva za steklenim ohišjem katerega od drugih predmetov.

3. Preverite, katere naprave so povezane v omrežje Wi-Fi.

Pri tem vam bodo še kako prav prišle aplikacije, kot sta denimo Network Scanner (Android) in Fing (Android in iOS) – te vam omogočajo, da izsledite vse naprave, ki so priključene brezžično lokalno omrežje. Če opazite, da je nanj povezana tudi katera izmed vam neznanih naprav, je povsem mogoče, da vas nekdo opazuje. Seveda ne smete pozabiti niti na možnost, da kamera ni povezana na Wi-Fi in posnetke shranjuje na SIM-kartico.

4. Izklopite ali prekrijte sumljive naprave.

Strahove je mogoče premagati tudi na način, da predmete, ki po vašem mnenju v svoji notranjosti morda skrivajo kamero, prekrijte z oblačilom iz vašega kovčka. Naprave, povezane z elektriko, lahko izključite iz vtičnice.

Lepota, ki jo redko vidiš: najstarejša starodavna vasica na svetu Lepota, ki jo le redko vidiš: starodavna vasica, ki je med najlepšimi na svetu EuropaPark Europa-Park in Legoland: nepozabno doživetje za ljubitelje adrenalina in kock Lego Letos gredo vsi na astroturistični oddih – greš tudi ti? Letos gredo vsi na astroturistični oddih – greš tudi ti? Top 15: kje je žuranje v Evropi najcenejše? Top 15: kje je žuranje v Evropi najcenejše? ·