Novoletne zaobljube
V zraku · buzz buzz

Bliža se konec leta in z njim neizogibne novoletne zaobljube. Te so najpogosteje povezane z našim telesom in samopodobo. Najpogosteje si obljubimo, da bomo v novem letu jedli bolj kakovostno, pili manj alkohola, nehali kaditi, se več gibali in nasploh živeli bolj zdravo. V teoriji je vse lahko, ko se je treba zaobljub držati v resničnem življenju, pa se pri marsikomu hitro zatakne in zaobljube prelomi, še preden se novo leto dobro začne. Nikogar ne obsojamo, da se boste počutili bolje in ne boste imeli slabe vesti, ker spet niste izpolnili svojih zaobljub, smo pripravili štiri novoletne zaobljube, ki ji boste v novem letu zagotovo uresničili.

Vsako leto sprejmemo novoletne zaobljube, ki pa pogosto ostanejo neizpolnjene in na površje priplavajo ob letu osorej. Ena izmed najpogostejših novoletnih zaobljub je, da bomo v novem letu shujšali. Delno zato, ker v prazničnem času pojemo preveč. Le rekdokdo pa je tako discipliniran, da zaobljubo izpolni.

PREBERITE ŠE: TOP 10: Novoletne zaobljube, ki so najbolj pogoste

Prekinite začarani krog neizpolnjenih novoletnih zaobljub z zaobljubami, torej željami in cilji, ki jih boste v novem letu zagotovo dosegli, saj so preprosto izvedljive, novo leto pa bodo zagotovo v mnogočem polepšale.

Štiri novoletne zaobljube, ki jih boste v novem letu zagotovo uresničili:

Več se bom smejal

Pravijo, da je nasmeh najlepše ličilo. Že Charlie Chaplin pa je dejal, da je dan brez smeha izgubljen dan. Kot pribita pa drži tudi ta misel neznanega avtorja, ki naj bo vaše vodilo v novem letu. ”Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje. Obogati tistega, komur je namenjen, in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja. Zablesti kot sončni žarek, a spomin nanj lahko za vedno ostane. Nihče ni tako bogat niti tako reven, da si ga ne bi mogel privoščiti, z njim lahko vsak samo pridobi. Nasmeh prinaša srečo v hišo, prijatelju pomoč pri sklepanju poslov. Je počitek utrujenemu, kažipot izgubljenemu, sončni žarek žalostnemu in najboljše naravno zdravilo proti jezi. Ni ga moč kupiti, izprositi, izposoditi ali ukrasti, ker ima vrednoto samo, kadar se ga podarja!”

Naučil se bom nekaj novega

Življenje je učenje. V novem letu si zato zadajte, da se boste naučili nekaj novega. Najsi bo to jezik, inštrument, računalniški program, kuhanje ali kaj povsem drugega. Če imate majhne otroke, glejte nanje kot na učitelje. Otroci so se namreč v vsakem trenutku pripravljeni naučiti nekaj novega. Prav veseli so tega dejstva. Odrasli mislimo, da že vse znamo, in ne upamo priznati, da česa ne obvladamo, globoko v sebi pa vemo, da je daleč od tega. Bodite zvedavi in novi svetovi se vam bodo odpirali kar sami.

Privoščil si bom več spanca

Za študente velja zaobljuba ‘več bom spal ponoči in manj podnevi’, za vse ostale pa naj poudarimo, da spanje prinaša več kot le sladke sanje. Današnji tempo življenja marsikomu moti spalno rutino, kar prinaša kopico negativnih posledic. Pomanjkanje spanja ima lahko namreč hude posledice za naše zdravje. Veste, kaj vse tvegate, če goljufate pri odmerjanju zadostne količine spanca? Nezadostno spanje zmanjša koncentracijo, učinkovitost, utrjevanje naučenih informacij in reakcijski čas, vodi v vedenjske in razpoloženjske probleme, slabša delovanje spomina, poveča tveganje za nastanek bolezni … Če to niso dovolj tehtni razlogi, da si v novem letu privoščite več spanca, potem ga ni razloga na tem svetu, ki bi vas prepričal.

Večkrat bom obiska sorodnike

Družino prepogosto jemljemo za samoumevno. Čeprav imamo družinskih članov včasih poln ‘kufer’, je družina edino zares varno zavetišče. Zadajte si, da v novem letu obiščete sorodnike,  obisk katerih že predolgo odlagate, in bližnje sorodnike obiščite vsaj enkrat na mesec. To ne bi smelo biti pretežko, no, razen, če živijo na drugem koncu sveta.


10 dejstev o Sloveniji 10 dejstev o Sloveniji skozi oči tujcev, ki jim mora prisluhniti vsak Slovenec Toaletni papir za pametni telefon ”Toaletni” papir za pametne telefone Umetnost iz jeansa Ian Berry – umetnost iz jeansa Mermaids Hate Plastic Morske deklice sovražijo plastiko – človek v življenju zavrže 10 tisoč plastenk! · · ·