shutterstock_1017665200
V zraku · buzz buzz

V času odraslosti se moramo soočiti s številnimi obveznostmi. Zaradi tega razloga smo za dobro službo pripravljeni storiti praktično vse. Da, tudi laganje pride v poštev.

Mnogi ljudje  v želji po tem, da oblikujejo kar se da zavidljiv življenjepis, uporabljajo laži. Zaradi velike želje po uspehu jim tega niti ne gre zameriti.

Aplikacija za zaposlovanje Job Today je v okviru svoje raziskave ugotovila, da se je kar 38 % proučevanih iskalcev zaposlitve v svojem življenjepisu vsaj enkrat zlagalo. Izkazalo se je tudi, da so moški bolj naklonjeni laganju kot ženske. Razlog za takšno ravnanje se največkrat skriva v strahu pred konkurenco.

O katerih stvareh se ljudje v življenjepisu najpogosteje zlažemo?

Znanje tujega jezika

Delodajalci pravega kandidata za delo velikokrat izberejo na podlagi znanja tujega jezika. Ljudje v svojih življenjepisih največkrat zapišejo, da obvladajo francoski, španski ali italijanski jezik, čeprav temu v resnici ni tako.

Hobiji

 

Težko je najti človeka, ki se svojemu bodočemu šefu želi predstaviti kot nezanimiv. Zaradi tega se ljudje velikokrat zlažejo o svojih hobijih. V večini primerih izberejo športne aktivnosti.

Strokovno znanje in izobrazba

Ljudje smo resnico pripravljeni nekoliko prirediti tudi, ko je govora o naših sposobnostih. Le upamo lahko, da takšnih trikov ne preizkušajo piloti in kirurgi.

Čas, preživet v prejšnji službi

Obsežne izkušnje se po navadi izkažejo za veliko prednost pred drugimi kandidati. Prav zato ni nenavadno, da smo ljudje pripravljeni lagati o bivših službah.


shutterstock_746150989 Oprostite, ampak vaš pes ni tako pameten, kot si verjetno mislite shutterstock_536043058 Lahko ta bizarna pisava resnično izboljša vaš spomin? Kreativne ideje, kako uporabiti nenavadne predmete, da nastane res ‘huda’ fotografija Ustvarjalne ideje, kako uporabiti nenavadne predmete, da nastane res huda fotografija Ideje za Halloween 2018, s katerimi boste izvirno okrasili dom. Ideje za halloween 2018, s katerimi boste izvirno okrasili dom · ·