shutterstock_614020922
Sponzorirano · V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Če tudi vas skrbi količina prenosa podatkov in s tem povezan visok mesečni račun za mobilni telefon, potem vam svetujemo, kako pravilno uporabljati svoje najljubše aplikacije, ki so lačne prenosa podatkov.

Aplikacije, ki uporabljajo največ podatkov, so po navadi tiste, ki jih tudi najpogosteje uporabljate. Za veliko ljudi so to Facebook, Instagram, Netflix, Snapchat, Spotify, Twitter in YouTube. Če uporabljate katero od teh aplikacij dnevno, morate spremeniti nastavitve v mobilnem telefonu in tako zmanjšati količino podatkov, ki jih uporabljajo.

1. Facebook: ustavite samodejno predvajanje videa

Odpiranje Facebook vsakih pet minut prav gotovo porabi veliko količino podatkov, še huje pa je, če pri tem dovoljujete samodejno predvajanje videov. Na srečo lahko zadevo omejite, tako da omogočite predvajanje videov le na Wi-Fi ali pa jih popolnoma izključite.
To storite na sledeči način:
– Odprite aplikacijo Facebook, kliknite na gumb meni (tri črtice) v desnem kotu.
– Izberite možnost Settings in kliknite Videos and Photos.
– Kliknite Auto-play in izberite možnost ali Wi-Fi Connections Only ali Never Auto-play Videos. 

2. Twitter: ustavite samodejno predvajanje videa

Če velik del svojega dneva preživite na Twitterju, morate nujno preveriti samodejno predvajanje videoposnetkov.
Odprite aplikacijo Twitter, kliknite na gumb Me v desnem kotu.
– Kliknite na ikono zobnika na vrhu svojega profila in izberite Settings.
– Kliknite na Data usage.
– Kliknite na Video autoplay in izberite Wi-Fi only ali Never.

3. Instagram: ustavite prednalaganje videoposnetkov in fotografij

Instagram je nekaj več kot le aplikacija za fotografije. Ima tudi videoposnetke, ki se predvajajo samodejno. Aplikacija videoposnetke prednaloži, tako da se vam začnejo predvajati takoj, ko se pojavijo na vašem zaslonu. Tudi Instagram ima možnost nastavitve, s katero se vsaj delno lahko izognete tem težavam:
– Odprite Instagram in izberite funkcijo nastavitve.
– Kliknite Cellular Data Use.
– Izberite možnost Use Less Data.

4. Snapchat: omogočite funkcijo potovanja

Tako kot Instagram tudi Snapchat prednalaga zgodbe in snape, ki seveda porabijo veliko količino prenosa podatkov. Da se izognete tej težavi, predlagamo, da si vklopite funkcijo Travel Mode, kar pomeni, da se bodo zgodbe in snapi nalagali nekoliko dlje časa, za kar pa vam bo hvaležna vaša omejitev prenosa podatkov. Aplikacijo nastavite na ta način:
– Odprite aplikacijo Snapchat in se pomaknite navzdol do zaslona profila.
– V desnem kotu kliknite na ikono zobnika.
– Pomaknite se navzdol in kliknite Manage ter izberite Travel Mode.

5. YouTube: spremenite nastavitve Wi-Fi

Dobra novica pri uporabi YouTuba je, da se videoposnetki ne predvajajo samodejno. Slaba novica pa je, da žal YouTube ne omogoča nič drugega kot gledanje videov, kar lahko zelo občutno poveča porabo podatkov, ko se gibate zunaj območja Wi-Fi.
YouTube omogoča, da se videoposnetki v HD predvajajo le, ko ste na območju Wi-Fi:
– Odprite YouTube, kliknite na račun profila v zgornjem kotu in kliknite Settings.
– Vklopite funkcijo Play HD on Wi-Fi only.
– Če pogosto tudi nalagate videoposnetke, vam svetujemo, da hkrati vklopite še funkcijo Upload over Wi-Fi only.

V kolikor se želite izogniti zgornjim težavam in še naprej nemoteno in predvsem neomejeno uporabljati svoje najljubše aplikacije, vam svetujemo, da si izberete enega izmed treh paketov A1 Kombo pri operaterju A1 Slovenija, ki vam edini v Sloveniji nudijo neomejen prenos podatkov na mobilnih napravah. Na voljo so vam paketi A1 Kombo S, A1 Kombo M in A1 Kombo L, ki združujejo internet, televizijo, stacionarno in mobilno telefonijo – vse na enem računu. Z izbiro paketa A1 Kombo boste prihranili in uživali v neomejenem prenosu podatkov na vseh napravah. Če pa katere od storitev ne potrebujete, jo lahko preprosto odstranite in plačujete le, kar uporabljate.

cover-iphone-fotografija Z videotečaji fotografiranja do boljših fotografij z iPhonom Huawei P10 TEST: Huawei P10+, ima plus in tudi kakšen minus Pametni telefon Xiaomi Mi 6 Pametni telefon Xiaomi Mi 6 zgostil vrh vrhunskih telefonov Samsung Galaxy S in Samsung Galaxy S8 Pametni telefon Samsung Galaxy S8 vs. Samsung Galaxy S – 7 let primerjav · · ·